Polanen-toernooi: FC ’s-Gravenzande en VELO in evenwicht

|||||||||||||||

Op het Polanen-toernooi, georganiseerd door sc Monster, nam Hoofdklasser FC ’s-Gravenzande het op tegen eersteklasser VELO. De andere wedstrijd in dit toernooi ging deze avond tussen gastheer sc Monster en het Poeldijkse Verburch.

Tekst: Jan Hoogenraad            |       Foto’s: Ron Heinen

FC ’s-Gravenzande – VELO

De eerste doelpoging was voor FC ’s-Gravenzande toen Stefan Bruijn de bal rakelings over de lat schoot. Maar het eerste doelpunt werd gescoord door Rick van Mierlo van VELO in de dertiende minuut. Hij kon van afstand uithalen en liet doelman Daniël Kumic kansloos: 0-1. Voor FC ’s-Gravenzande was er nog een poging van Patrick Triep, maar zijn inzet was te zacht om de VELO- doelman in de problemen te brengen.

Bijna halverwege de eerste helft kon Rick van Mierlo weer uithalen, maar nu werd zijn inzet door de doelman tot hoekschop verwerkt. Uit een vrije trap van Yuri Westhoff was het de Wateringse doelman die de bal wist weg te werken. Na ruim een half uur spelen had Yuri Westhoff moeten scoren toen hij vrij voor de doelman verscheen, maar hij wist het niet af te maken. Kort voor rust schoot voor VELO Mike Das prima in, maar de bal werd door de doelman van de ’s-Gravenzanders naast getikt.

Heel veel wissels bij aanvang van de tweede helft bij beide ploegen. FC ’s-Gravenzande met een bijna compleet nieuw team. Eerst zag Twan van Meerten zijn inzet nog gestopt worden door de VELO- doelman, maar in de 64e minuut was het Frank Broos die de stand weer in evenwicht bracht: 1-1. Kort hierna had hij de mogelijkheid om FC ’s-Gravenzande op voorsprong te zetten, maar schoot uiteindelijk de bal tegen de doelman op. Ook VELO was kansrijk toen Daan van Rossum een prima kans kreeg, maar doelman Jurrian Jouvenaar stopte zijn inzet. Ook Rick van Mierlo had VELO aan de leiding kunnen helpen, maar ook nu was de doelman een sta-in-de-weg. In het laatste kwartier kreeg FC ’s-Gravenzande nog enkele prima kansen de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, maar Kilian Berkhout en Twan van Meerten wisten het niet af te maken en daardoor bleef het bij 1-1.

sc Monster – Verburch

Twee clubs die elkaar ook komend seizoen tegenkomen in de zaterdag derde klasse B. Beide teams hielden elkaar nu in ieder geval goed in evenwicht.

Trainer Marco Meijer zag voor zijn team van sc Monster Ruben de Groot de doelman van Verburch passeren. De Poeldijkers gaven geen strobreed toe en zagen Vince van der Knaap scoren: 1-1. Beide teams houden kans de Polanen-bokaal te winnen, maar dan moet er komende zaterdag wel gewonnen worden.

Zaterdag 21 augustus de voortzetting van het toernooi, dan speelt FC ’s-Gravenzande om 14.30 uur tegen derdeklasser sc Monster en ontmoeten VELO en Verburch elkaar.