Oefenvoetbal: Vermoeid HVC’10 laat ruime voorsprong tegen CWO glippen

Ja, wat moet je van een eerste oefenwedstrijd vertellen als je nog maar één week training achter de kiezen hebt, enkele spelers met langdurige blessures te kampen hebben en anderen nog op hete stranden in Zuid-Europa liggen? Niet iets essentieels dus. Daarbij kreeg HVC’10 zaterdag te maken met het in de tweede klasse D uitkomende CWO uit Vlaardingen, dat al twee keer geoefend heeft en qua spelconditie duidelijk verder was.

Tekst: Cees van der Pol

Op het Hoekse biljartlaken was het voor beide ploegen in het eerste kwartier zoeken naar medespelers. De eerste mogelijkheden waren voor CWO, dat gebruik maakte van slordigheden van het Hoekse team. Die kansen werden nog verijdeld door doelman Tom van der Spek.

Geklungel

Het geklungel van aan de overkant door CWO-verdediger Stevie de Brito werd door de jonge Hoekse centrumspits Sil van Ooijen wel benut. Hij tikte de bal achter de te druistig keepende Ian Slagboom. Het scenario bij de 2-0 voor de thuisclub was vrijwel hetzelfde.  CWO miste twee kansen door reddingen van Van der Spek en de counter van HVC’ 10 leverde wel een doelpunt op. Spits van Ooijen mocht zeker zes meter buitenspel staan, de assistent-scheidsrechter van CWO vlagde niet en vlak voor doelman Slagboom legde Sil van Ooijen de bal breed op Kyrill Slutsky (foto) die simpel kon intikken: 2-0.

Buitenspel

CWO-trainer Jef Stans maakte terecht bezwaar tegen het doelpunt en de scheidrechter had gewoon off-side moeten constateren. De spelers op het veld pakten het daarna wel goed op. Piet Boon had afgesproken dat steeds na dertig minuten vijf spelers zouden worden gewisseld en na de eerste fresh-up maakt Sil van Ooyen meteen de derde treffer voor de thuisclub. Na een voorzet van de opgekomen linksback Dylan Boogaard torende hij hoog boven iedereen uit en kopte tegendraads de 3-0 binnen. CWO-back Jim Onderdelinden had vlak ervoor op de paal gekopt na een goed genomen hoekschop.

Leerzaam

Dat was natuurlijk een geflatteerde stand vond ook CWO-trainer Stans. ,,We waren in feite beter, maar  als de tegenstander meer wil toont om de bal te veroveren, heb je weinig aan spelers die lekker een beetje willen tikken. In dat opzicht was het een leerzame wedstrijd. In de rust hebben we een paar dingen omgezet in het centrum en dat werkte inderdaad veel beter. Maar zo leer je wat van een oefenpartij.”

Gepruts

CWO stoof inderdaad uit de startblokken, want terwijl de Hoekse verdediging nog aan de thee zat, stond het al 3-1. Gepruts van verdediger en doelman strafte Obeida Kadri meteen af. Dat werd in de tweede helft de speler naar wie de meeste aandacht uitging. De ex-speler van Deltasport was snel en daar zijn directe tegenstander Dave Kram alleen maar dacht aan opkomen, maakte hij handig gebruik van de geboden ruimte. CWO kwam steeds beter in de wedstrijd en de thuisclub bakte er feitelijk weinig meer van. Ondanks de tweede fresh-up na zestig minuten werd het spel er niet beter op. In de 67e minuut kwamen de Vlaardingers terug tot 3-2, toen ex-Briellespeler Raoul Gillet van afstand vuurde en via een HVC’10-verdediger de bal achter Van der Spek zag stuiteren.

Panklaar

HVC’10 kreeg nog één kans toen de weer eens opgekomen Dave Kram een strakke voorzet gaf die door Kyrill Slutsky volledig werd gemist en een minuut later counterde CWO prima naar de verdiende gelijkmaker. Obeida Kadri (hij weer) legde de bal panklaar voor Raoul Gillet die simpel 3-3 maakte. De CWO-defensie – voor de rust onzeker – kwam nauwelijks meer in de problemen.

CWO had zelfs de overwinning binnen handbereik, want Kadri en Gillet misten beiden in de slotfase nog een enorme kans. Kadri raakte vanuit een scherpe hoek de paal en een paar minuten later lobde Gillet bal net over de uitgelopen Van der Spek over het doel. Beide trainers konden overigens goed uit de voeten met de uitslag. Piet Boon gaf aan dat sommige spelers in de tweede helft ‘door hun hoeven zakten’, maar dat de eerste helft met snelle uitvallen perspectief bood. De sfeer tijdens deze wedstrijd was verder prima en beide trainers hopen dat ze in de subtop van respectievelijk 2C en 2D een rol kunnen spelen.