Polanen-toernooi: FC ’s-Gravenzande te sterk voor gastheer sc Monster

|||||||||||

Na het 1-1 gelijke spel afgelopen dinsdag tegen VELO was nu sc Monster de tegenstander in de strijd om de Polanen-bokaal. Omdat ook de andere wedstrijd dinsdag in een 1-1 gelijkspel eindigde was er dus nog van alles mogelijk.

Tekst: Jan Hoogenraad       |      Foto’s: Pieter Vermeer

sc Monster – FC ‘s-Gravenzande

De eerste doelpoging was voor sc Monster, maar Jurgen Warbout zag zijn inzet gestopt worden door doelman Jurrian Jouvenaar. In de negende minuut kopte Frank Broos goed in, maar via het hoofd van een verdediger van sc Monster leverde dat niet meer op dan een hoekschop. Yordi Klepke was nog kansrijk op aangeven van Sander Koeleman, maar doelman Willem-Jan Broch pakte zijn inzet. In de elfde minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na een op maat gegeven voorzet van Rick Boers liet Yuri Westhoff met een fraaie kopbal de Monsterse doelman kansloos: 0-1.

Nadat Frank Broos nog een prima voorzet afleverde aan Stefan Bruijn, die de bal over het doel schoot, trok sc Monster de wedstrijd wat meer naar zich toe, zonder dat dit echte kansen opleverde. Een schotje van Ramon Bruers was niet al te moeilijk voor de ’s-Gravenzandse doelman. Na een half uur spelen moest bij FC ‘s-Gravenzande Bram Sommeling met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Ardi Luijendijk. Hij had al na een minuut de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen, maar op aangeven van Sander Koeleman ging de bal maar rakelings over. Ook Frank Broos was nog kansrijk in de 34e minuut, maar schoot enkele centimeters naast. Een eigenlijk niet te missen kans voor sc Monster voor Ramon Bruers kort voor rust wist hij niet af te maken.

Eigenlijk gebeurde er in de tweede helft maar bitter weinig. Bij sc Monster maar liefst acht verse spelers in het veld bij aanvang, maar die konden het verschil ook niet maken. Wel viel na vier minuten doelman Jurrian Jouvenaar uit bij het wegwerken van de bal, hij werd vervangen door Daniël Kumic. De thuisploeg had nog maar weinig in te brengen en FC ’s-Gravenzande verzuimde het vooralsnog af te maken. Een inzet van Yordi Klepke werd door doelman Willem-Jan Broch gestopt en een schot van Daan Struckman werd door de verdediging van sc Monster tot hoekschop verwerkt. De thuisploeg wist in de tweede helft slechts één keer gericht op het doel te schieten, maar die inzet werd gestopt door doelman Daniël Kumic.

Met nog een kwartier te gaan was het Frank Broos die de bal naast het doel schoot. In de 82e minuut kwam dan eindelijk de stand op 0-2 toen doelman Willem-Jan Broch in de fout ging na een uithaal van zo’n dertig meter van Yordi Klepke. In blessuretijd werd het nog 0-3, toen een diepe bal van Rick Boers op Frank Broos door hem goed werd binnengeschoten.

Verburch – VELO

Het tweede duel zaterdag op het Polanen-toernooi ging tussen Verburch en VELO. De Wateringse ploeg van trainer Kevin van der Geest kwam door een benutte strafschop van Daan van Rossum aan de leiding. Nog voor de pauze maakte Rick van Mierlo er 0-2 van.

Dezelfde speler was ook in de tweede helft productief, zodat VELO na negentig minuten voetbal een 0-3 overwinning kon bijschrijven.