Hoofdklasse: FC ’s-Gravenzande komt veel tekort tegen Capelle

|||||||||||

Na tien maanden eindelijk weer een officiële wedstrijd voor de hoofdmacht van FC ’s-Gravenzande, in de vorm van de competitie-ouverture op eigen veld tegen Capelle. De conclusie na afloop moest helaas zijn dat de thuisploeg veel tekortkwam tegen de groenzwarten, waar de 2-3 eindstand eigenlijk maar een magere afspiegeling van was.

Tekst: Theo Doelman                 |       Foto’s: Pieter Vermeer

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor een zevental personen die de club in de afgelopen anderhalf jaar ontvallen zijn. Dit vond plaats in het bijzijn van een grote groep familieleden van de overledenen.

Na afloop van de oefenperiode is het altijd afwachten welke basiself de trainer uiteindelijk het veld in zal sturen. De opstelling van Richard Middelkoop mag daarbij op meerdere posities op z’n minst verrassend genoemd worden. Twan van Meerten die als linksback in een 5-3-2 opstelling de hele linkerkant moest bestrijken was in ieder geval iets dat nog niet eerder was gezien op het Juliana sportpark. En Patrick Triep en Kilian Berkhout op de bank na hun uitstekende optreden in de laatste oefenpot tegen Voorschoten’97 was voor velen ook niet volgens de verwachting.

Los van de keuzes van Middelkoop wisten de roodblauwen in de eerste helft niet bepaald een goede indruk achter te laten. Het leek er af en toe op of de ’s-Gravenzandse spelers een wedstrijdje deden in ‘wie kan het beste de bal naar de tegenstander spelen’ of ‘wie weet het beste de plek te vinden waar in de verste verte geen medespeler loopt en daar de bal heen te spelen’. Het lukte bij Capelle allemaal een stuk beter en het was eigenlijk verwonderlijk dat er desondanks bij rust nog maar 0-1 op het scorebord stond. Al in de achttiende minuut leidde balverlies op het middenveld een chaotische situatie in het strafschopgebied van FC ’s-Gravenzande in, waarin Olaf van der Sande uiteindelijke zijn voet doeltreffend tegen de bal wist te zetten: 0-1.

Na rust was er een lichte verbetering bij de thuisploeg te bespeuren. Maar het was weer Capelle dat scoorde en opnieuw was Van der Sande trefzeker. Na een afgeslagen aanval van de thuisclub zochten de gasten razendsnel de tegenaanval en lanceerden Van der Sande over de rechterkant. Die kon vrij op doelman Jouvenaar af en schoof de bal beheerst onder hem door: 0-2.

Er gloorde weer hoop toen Sander Koeleman in de 64e minuut een vrije trap op zijn favoriete plek (dus net buiten het strafschopgebied) mocht nemen en deze vlekkeloos binnen schoot: 1-2. Maar aan dat mooie moment werd geen vervolg gegeven en vijf minuten voor tijd gooide Capelle de wedstrijd definitief in het slot. Van der Sande voltooide zijn hattrick door slecht verdedigen van de FC met een mooi lobje over Jouvenaar af te straffen: 1-3. Dat Patrick Triep ver in blessuretijd met een ziedend schot van zo’n dertig meter de stand nog een iets draaglijker aanzien gaf, was eigenlijk alleen voor de statistieken van belang: 2-3.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder