DRIE VRAGEN AAN……..Patrick van Dullemen (interim-trainer Westlandia zo)

|

Na het weekend drie vragen aan een trainer, speler of bestuurslid. Deze week zijn de drie vragen voorgelegd aan Patrick van Dullemen (foto), interim-trainer van de zondagformatie van Westlandia.

Tekst: Ton Beije            |       Foto’s: Danny Ploegart

Na het vertrek vorige week van Marcel Koning, heeft bij zondag Derde Divisionist Westlandia assistent Patrick van Dullemen – in samenwerking met oud-speler Marko van der Knaap – het roer overgenomen op de Hoge Bomen.

  1. In zijn eerste wedstrijd speelde Westlandia gelijk tegen Hercules. Maar het zat ook niet mee. Twee geblesseerden er in de eerste helft al vanaf en vlak voor rust ook nog eens met een rode kaart Melvin Vissers. Wat moet je dan je spelers meegeven in de rust?

Patrick van Dullemen: ,,Je bespreekt dingen met elkaar, in dit geval Marko en ik. In je wandeling op weg naar de kleedkamer laat je nog eens alles tot je komen. In de kleedkamer wil ik altijd rust. We bespraken als team, met de nadruk als team, dat we er voor elkaar moeten staan, spelen vanuit je taak en wachten op die ene kans. En die kwam ook vanuit een corner. Dat was natuurlijk goed voor het groepsproces. En dat is ook waar wij als staf naar toe willen werken. Eerst het team, dan het individu.”

  1. De ploeg toonde veerkracht na rust. De gelijkmaker viel. Was dit – een gelijkspel – volgens jou het maximaal haalbare in deze wedstrijd?

Patrick van Dullemen: ,,Je gaat zonder zelfvertrouwen de kleedkamer in na de rode kaart. Dan moet je de groep complimenten geven, hoe zij voor elkaar hebben gestreden in de tweede helft. Dus zijn we dik tevreden met dit punt.”

  1. Voor jou de tweede maal dat je vlak in het begin van het seizoen bij een club het voortouw moet nemen door het vertrek van de hoofdtrainer. Een vergelijkbare situatie of toch anders?

Patrick van Dullemen: ,,Dit is toch heel anders. Bij VELO wist ik dat het een aflopende zaak was met de zondagtak en dat deze over zou stappen naar de zaterdag. Bij Westlandia heeft men echter een visie met wat men wil met de zondagafdeling. Ik voel mij weer even als een vis in het water op dit moment. De organisatie bij deze club staat goed, mensen leven mee met de club. Daar hou ik van als trainer. De tijd zal leren wat er gaat gebeuren in de toekomst, je bent immers zo goed als je laatste wedstrijd.”

© Haaglanden Voetbal  

 

Lees verder