Jack’s League: Excelsior Maassluis verrast Koninklijke HFC

Op eigen veld veroverde Excelsior Maassluis haar eerste overwinning van het seizoen na een spannend duel tegen het sterke Koninklijke HFC. In de slotfase produceerde de thuisploeg eerst de gelijkmaker en vlak voor het eindsignaal ook nog eens de winnende treffer: 3-2.

In de openingsfase kregen de Haarlemmers al meteen twee goede mogelijkheden. Een schot van Gerry Vlak ging nog naast, maar in de vierde minuut schoot Roy Castien de 0-1 binnen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg haar eerste kans. De bal van Omar Ouali ging ruim over het doel. Drie minuten voor rust had dezelfde speler Ouali pech met zijn schot en ook in de rebound kon Excelsior Maassluis niet scoren. Op slag van rust werd Vincent van den Berg naar de grond gewerkt in het strafschopgebied. De betrokken HFC-speler kreeg rood en de toegekende strafschop werd door Daan Blij (foto) ingeschoten: 1-1.

Kansen

In de eerste twintig minuten van de tweede helft kreeg de formatie van trainer Dogan Corneille drie fraaie kansen. Daan Blij, Omar Ouali en Vincent van den Berg hadden echter het vizier niet op scherp staan. Aan de ander kant moest doelman Jean-Paul van Leeuwen een keer handelend optreden. De aanvalsdrift werd niet beloond. De bezoekers kwamen met een kwartier te gaan zelfs op voorsprong door een treffer van Sietse Brandsma: 1-2.

Balans

Een nederlaag leek in het verschiet voor Excelsior Maassluis, maar met nog drie minuten te gaan, kon Gabri Urbanus de stand weer in balans brengen: 2-2. Even later was de surprise helemaal compleet. Vincent van den Berg bepaalde de eindstand op een zwaarbevochten 3-2, waardoor de thuisploeg naar de elfde positie klom.