Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande na rust in Westlandse derby langs Lyra

|||||||||

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande nog een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Lyra. De thuisploeg kreeg in de eerste helft talrijke kansen om de score te openen, was 90% van de tijd in balbezit, maar bij rust stond nog steeds de 0-0 stand op het scorebord. Het werd uiteindelijk toch nog 3-1.

Tekst: Jan Hoogenraad      |        Foto’s: Pieter Vermeer

Er waren kansen genoeg, een schot van Stefan Bruijn ging hoog over en een inzet van Bram Sommeling vanaf de rand zestien ging ook over de lat. Ook Yordi Klepke was gevaarlijk op aangeven van Patrick Triep, maar kreeg de bal niet achter doelman Kenny Lipman. Stefan Bruijn was in de zeventiende minuut weer gevaarlijk op aangeven van Rick Boers, maar wist het doel niet te vinden.

Het eerste kansje voor Lyra viel te noteren in de twintigste minuut, maar een doelpunt leverde dat niet op. De eerste echte mogelijkheid was voor Yuri Westhoff, die een voorzet vanaf de rechterkant tegen de paal kopte. Na slordig verdedigen was er na ruim een half uur spelen nog een mogelijkheid voor Lyra, maar in de afwerking verspeelde het knullig de bal. Kort voor rust kreeg Yuri Westhoff van zeven meter de bal niet in het doel, maar knalde hoog over. Geen doelpunten voor de rust dus.

Ook in de tweede helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Nadat Patrick Triep goed voorgaf kon Stefan Bruijn het niet afmaken en Yordi Klepke zag zijn inzet via de verdediging tot hoekschop verwerkt worden. Na een snelle uitbraak van Lyra passeerde Tom Kuijvenhoven doelman Daniël Kumic en zorgde voor de verrassende 0-1 voorsprong. Maar hierna was het toch FC ’s-Gravenzande dat eindelijk enkele kansen wist te benutten. Twan van Meerten schoot met een beheerst schot laag over de grond de bal in de 66e minuut in de rechterhoek: 0-1. Dennis van Rijn bracht FC ’s-Gravenzande op een 2-1 voorsprong en nadat Stefan Bruijn de bal op aangeven van Rick Boers tegen de lat had geschoten, was het met nog een kwartier op de klok Yuri Westhoff die de stand op 3-1 bracht. Met een snoeiharde uithaal knalde in de 89e minuut Frank Broos de bal nog op de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Ook nu bleek weer dat het scoren nog niet vanzelf gaat en zal er toch beter omgesprongen moeten worden met de kansen. Wie weet zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ARC.