FC ‘s-Gravenzande heeft overlast op haar sportpark

Na een lange periode bruist het ook weer bij FC ’s-Gravenzande op het Juliana sportpark. Veel mensen hervatten met plezier het voetbalspel en genieten er weer van om elkaar te kunnen ontmoeten. ,,Maar helaas geldt dat niet voor iedereen”, meldt jeugdvoorzitter Michiel Ferwerda op de clubsite.  

,,De laatste weken worden wij en onze vrijwilligers ook geconfronteerd met verbaal geweld, ongewenst bezoek en schade/vernielingen op ons sportpark door onze eigen jeugdleden en buitenstaanders. Daarnaast wordt het sportpark ook regelmatig oneigenlijk gebruikt door grote groepen jongeren buiten de trainings- en wedstrijduren, zoals op de zondagen”

Overlast

De club liet dat tijdens de vakantieperiode oogluikend toe, omdat de club midden in de samenleving wil staan en gelegenheid tot sporten wilde bieden. ,,Maar dit is niet toegestaan en gaat met steeds meer overlast gepaard”, gaat Ferwerda verder. ,,Door het aanrichten van schade en het achterlaten van afval jaagt men de vereniging daarbij ook op onnodige inspanningen en kosten. Dit is een ongewenste situatie.”

Aangifte

De club heeft inmiddels aangifte moeten doen en politie moeten bellen. ,,We hebben dan ook verzocht om meer handhaving door boa’s en politie binnen gemeente Westland op en rond ons sportpark”, aldus de jeugdvoorzitter van FC ‘s-Gravenzande. Hij doet dan ook een beroep op ouders om een oogje in het zeil te houden als zij hun kinderen komen brengen of halen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder