Warming-up Derde Divisie (zo): Trainer Cesco Agterberg op bank bij Westlandia

Onder toeziend oog van de nieuwe trainer Cesco Agterberg wonnen de Naaldwijkers vorige week in eigen huis van Blauw Geel’38. De Westlanders pakten onder interim-trainer Patrick van Dullemen tijdens de drie wedstrijden dat hij op de bank zat maar liefst zeven punten. Nu wacht een wedstijd tegen Groene Ster. Twee jaar geleden wonnen de Westlanders daar met 2-3.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia heeft haar tweede overwinning gepakt van dit seizoen door Blauw Geel ’38 met 3-0 aan de kant te zetten. Door de overwinning klimmen de Westlanders naar de zesde plek. ,,Het tempo was te laag tijdens de eerste helft en dat is vaker gebeurd in de laatste wedstrijden, dat is ook een leermoment, vooral de eerste twintig minuten. Na de drinkpauze ging het tempo meer omhoog, vooral na de rode kaart, dan moet de balcirculatie sneller, met het risico dat er fouten gemaakt kunnen worden. Onze keeper Jack Morauw heeft het uitstekend gedaan tegen Blauw Geel, maar dat is ook zijn taak, tegenhouden, dan zie je dat hij kwaliteit heeft en zijn wij blij, dat hij man van de wedstrijd werd. Ook de spitsen, waren deze wedstrijden op dreef, ook zij hebben hun doelstelling bereikt, die wij besproken hadden. Kortom een goede wedstrijd. Op naar zondag met de club. Dan is er weer een wedstrijd en kunnen we kijken, wat goed gaat of nog beter kan. In onze ogen is de sfeer belangrijk en de trainingsarbeid, om dit in de wedstrijd terug te kunnen zien. Voetbal is niet zo moeilijk, het is binnenkant paal of buitenkant paal,’’ aldus interim-trainer Patrick van Dullemen.

Groene Ster

Zaterdagavond gaat Westlandia op bezoek bij de Groene Ster. De ploeg uit Zuid-Limburg verbleef lange tijd in de Hoofdklasse, totdat de groen-witten in het seizoen 2018-2019 kampioen werden van de zondag Hoofdklasse B, waardoor ze promoveerden naar de Derde Divisie. De ploeg uit Limburg staat met vijftien punten uit zeven wedstrijden op een keurige derde plaats. Groene Ster heeft nog niet verloren en pas vier doelpunten tegen gekregen. Westlandia doelman Jack Morauw moest al veertien keer de bal uit zijn doel halen. Trainer bij de Groene Ster is sinds vier seizoenen Maurice Verbunt. Verbunt (46) pakte niet alleen de titel, maar ook de districtsbeker en schakelde het bijna met zijn ploeg Heerenveen uit. Tot zijn 25ste speelde hij voor Roda JC, een afgescheurde kruisband maakte snel een einde aan zijn carrière. Hij noemt zich een trainer van de dialoog. Belangrijke speler bij Groene Ster is Danny Stassar. In 2005 werd hij met de F1 van Groene Ster kampioen. Snel daarna werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Roda JC. Stassar debuteerde op zijn negentiende tegen FC Groningen. Roda JC durfde het toen niet aan met eigen jeugd en Stassar koos voor een maatschappelijke carrière en ging weer voetballen bij Groene Ster. Twee jaar geleden wonnen de Westlanders in Heerlerheide met 2-3. Beide ploegen staan na vier wedstrijden op zeven punten.

Cesco Agterberg

Sinds mei 2019 was het niet meer voorgekomen dat Westlandia drie wedstrijden achter elkaar ongeslagen bleef. Interim-trainer Patrick van Dullemen pakte maar liefst zeven punten. De nieuwe hoofdtrainer sinds deze week is Cesco Agterberg (foto).  Agterberg is ‘pas’ 46 jaar, maar heeft een indrukwekkende staat van dienst als trainer in het amateurvoetbal. Hij behaalde liefst zeven promoties – vijf kampioenschappen, twee keer via de nacompetitie – bij Sportclub Woerden, Alphense Boys, Sportlust’46, Excelsior Maassluis, Sportclub Feyenoord en ASWH leverde hij af in de Tweede Divisie. Hij heeft nu de taak om de Westlanders verder te helpen naar een goede klassering. Agterberg was afgelopen zondag zelf aanwezig om te kunnen zien dat er een talentvolle groep staat met een goede mix van routiniers. De nieuwe trainer staat bekend als een echter opbouwtrainer en mensenmens.

Selectie

Melvin Vissers is nog geschorst. Doelman Edgar Leerdam en Brandan Vrede zijn na een knieoperatie pas aan het einde van het seizoen inzetbaar. De wedstrijd op Sportpark Pronsenbroek begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Luc Tissingh uit Maastricht. Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen Unitas uit Gorinchem.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder