Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande wint van Excelsior Maassluis O21

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande een oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis O21. De weinige toeschouwers die er waren zagen een leuke wedstrijd met soms aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

Tekst: Jan Hoogenraad

In de aanvangsfase golfde het spel op en neer, zonder dat er sprake was van echt uitgespeelde kansen. Op een inzet van Excelsior Maassluis was het Patrick Fonseca die de bal wegwerkte en na een kwartier spelen schoot Sander Koeleman over. Nadat doelman Jurrian Jouvenaar (foto) een inzet prima stopte viel in de 25e minuut de eerste treffer. Na een verkeerde terugspeelbal reageerde Yuri Westhoff attent en schoot de bal binnen: 1-0. Na ruim een haf uur spelen was Patrick Triep nog gevaarlijk, maar de bal ging voorlangs. Na een goed uitgespeelde aanval van Excelsior Maassluis kwam de stand in de 34e minuut weer gelijk toen één van de aanvallers de bal makkelijk binnen kon tikken: 1-1. Het laatste kwartier van de eerste helft was Excelsior Maassluis de bovenliggende partij, maar mede door goed ingrijpen van doelman Jurrian Jouvenaar werd met de gelijke stand de rust bereikt.

Rand zestien

Met enkele wissels in de tweede helft speelde in de 53e minuut Frank Broos zich goed vrij en bracht met zijn schot vanaf de rand van de zestienmeterlijn de 2-1 stand op het scorebord. Ook Ardi Luijendijk kwam nog in een prima schietpositie, maar niet tot een goed schot. Dat was wel het geval in de 62e minuut toen Patrick Triep, ook vanaf de rand zestien, de bal in het doel schoot: 3-1. Hierna probeerde Excelsior Maassluis wat terug te doen, kreeg ook enkele prima kansen om te scoren, maar stuitte telkens op doelman Daniël Kumic, die een prima tweede helft keepte.

Paal

In de slotfase schoot Frank Broos nog een keer op de paal en hij kreeg op aangeven van Patrick Triep nog een goede scoringskans, maar verzuimde het af te maken. In de stand kwam geen verandering meer in een leuke en sportieve wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Janssens, geassisteerd door de grensrechters De Lange en Jansen.

De spelersgroep voor dit duel van FC ’s-Gravenzande bestond uit: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Pascal Broch, Patrick Fonseca, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Bram Sommeling, Rick Boers, Frank Broos, Stefan Bruijn, Daan van Unen, Shajidan Sinnadurai, Yordi Klepke, Daniël Kumic.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder