Westlandia begint woensdag aan zestiende duel in TOTO KNVB-bekercompetitie

Woensdagavond staat op De Hoge Bomen in Naaldwijk het duel in de TOTO KNVB-competitie op het programma tussen Westlandia en Excelsior Maassluis. Voor de Naaldwijkers is het het zestiende duel in deze bekercompetitie waaraan ook de profteams deelnemen.

De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ruperti. Voor Westlandia-trainer Cesco Agterberg (foto) is het een bijzonder duel, want hij was bij tegenstander Excelsior Maassluis – in de jaren 20212-2015 – drie seizoenen actief als hoofdtrainer van de Tricolores. In zijn eerste seizoen in Maassluis werd het team kampioen in de Hoofdklasse.

Westland Cup

Excelsior Maassluis is geen onbekende tegenstander voor Westlandia. De clubs hebben elkaar regelmatig ontmoet, onder meer tijdens finales van de strijd om de Westland Cup. Dit seizoen was er de gebruikelijke oefenwedstrijd aan de Lavendelstraat in Maassluis. Excelsior, dat al wat langer in voorbereiding was op het nieuwe seizoen, won dat duel met 4-0.

Belangrijk

Voor beide clubs een belangrijk duel, want de winnaar ontmoet wellicht in de volgende ronde een club uit het betaalde voetbal, met daarbij natuurlijk de wens om op eigen veld te kunnen spelen. Mocht de wedstrijd woensdagavond gelijk eindigen, dan volgt er een verlenging. Is daarna de stand nog gelijk, dan volgen er strafschoppen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder