FC ’s-Gravenzande na strafschoppen alsnog door in bekerstrijd

|

Op 12 oktober eindigde de bekerwedstrijd tussen FC ‘s-Gravenzande en VEP in de reguliere speeltijd in 3-3 en hadden direct penalty’s genomen moeten worden. Maar de scheidsrechter van dienst was van mening, dat er een verlenging gespeeld moest worden. Na die verlenging eindigde het duel in een 8-3 overwinning voor FC ‘s-Gravenzande. Hiertegen diende VEP een protest in bij de KNVB.

Tekst: Jan Hoogenraad            |      Foto’s: Pieter Vermeer

VEP werd bij dat protest in het gelijk gesteld en moest zodoende nog een keer terugkomen naar ‘s-Gravenzande voor het nemen van de strafschoppen. Dit gebeurde dinsdagavond op het Juliana sportpark.

VEP uit Woerden kwam een kwartier voor aanvang pas op het veld. FC ’s-Gravenzande was daar al enige tijd met een training bezig. De thuisploeg won de toss en mocht beginnen met de pingels op de jeugdige doelman van VEP, Lucas van den Boogaard. Normaliter speelt hij in de JO19-2, maar maakt wel deel uit van de VEP-selectie. In de eerdere wedstrijd kwam hij in het veld voor de geblesseerde geraakte doelman Christiaan Versteegt.

Roy Vermeulen, Patrick Fonseca, Twan van Meerten, Kilian Berkhout, allen van FC ’s-Gravenzande en Lars van der Sluis, Joni Luhulima, Christian Versteegt, Daan Brandsen en Ramon Westland allen van VEP waren gewisseld en dus uitgesloten om deel te nemen aan het restant. Zij mochten dus geen strafschop nemen.

Scoreverloop

Frank Broos 1-0, Daan Visser 1-1, Patrick Triep 2-1, Tim Daalhuizen 2-2, Sander Koeleman 3-2, Jeroen Plug 3-3, Rick Boers 4-3, Freek de Langen miste, doelman Jurrian Jouvenaar keerde zijn inzet. Yuri Westhoff 5-3. Allemaal fraaie strafschoppen, maar alleen VEP miste de vierde. De vijfde strafschop van VEP, na de treffer van Yuri Westhoff was niet meer nodig. Het geheel stond onder leiding van scheidsrechter Cor van Elswijk uit Honselersdijk, die geen problemen kende in deze vijf minuten. Publiek, waaronder veel jeugd, was nog wel op dit gebeuren afgekomen.

Woensdag zit FC ’s-Gravenzande in de koker voor de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker, samen met 62 andere clubs.

Volgende ronde

De wedstrijden van de tweede ronde worden gespeeld in het weekend van 13 en 14 november, maar dan heeft FC ’s-Gravenzande competitieverplichtingen en wordt het dus een doordeweekse wedstrijd. Voor 1 december moet de wedstrijd gespeeld zijn. De bekerloting voor die tweede ronde wordt woensdag verricht om 13.00 uur en is te volgen via een live-verbinding, via het Twitteraccount KNVB West 2.