Jeffrey van den Bos (HVC’10) kondigt einde loopbaan aan

HVC ’10 lijdt een gevoelig verlies, omdat centrale verdediger Jeffrey van den Bos (foto) (34) besloten heeft met onmiddellijke omgang te stoppen met het voetballen in de selectie.

Tekst: Cees van der Pol

Van den Bos speelt met zijn twee jongere broers Michael en Kay al jaren in het eerste team van de Hoekse fusieclub. Daarvóór speelde hij maar liefst gedurende zeven seizoenen bij de FC ’s-Gravenzande, wat ook bij zijn broers het geval was. Omdat de drie broers ooit beloofd hadden met elkaar in één team te spelen, keerde Kay als laatste terug naar de basis in Hoek van Holland. De drie broers waren de zoons van de legendarische ‘mister Hoekse Boys’, John van den Bos, die meer dan 750 wedstrijden voor die club op zijn palmares kreeg. Helaas overleed John enkele jaren geleden.

Gezondheid

Jeffrey van den Bos, de sympathieke verdediger, stond bekend om zijn stevige maar zeer sportieve ingrepen en liep in al die jaren nauwelijks tegen gele en rode kaarten aan. Als reden voor zijn besluit geeft hij aan dat hij vanwege zijn gezondheid moet stoppen. Anderhalf jaar geleden al kreeg hij in zijn privéleven een hoofdblessure, maar hij knokte zich vastberaden terug in de basis. In de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen DCV liep hij onverwacht een hamstringblessure op en stond hij weer enkele weken langs de kant. Nadat twee weken geleden opnieuw de blessure aan zijn hoofd opspeelde, nam hij het besluit een einde te maken aan zijn sportieve optreden in de selectie. Het veelvuldig koppen, dat een centrumverdediger toch doet, zou zijn gezondheid in gevaar kunnen brengen. Zijn gezin en gezondheid gaan momenteel boven het voetballen.

Vader

,,Ik ben pas vader geworden van een derde kind, heb een drukke baan en ik wil met voetballen geen risico’s lopen. Een centrale verdediger die niet meer durft te koppen, is een weinig stabiele factor voor zijn keeper.”

Jeffrey weet niet of hij later nog op een lager niveau wil voetballen, maar voorlopig denkt hij daar helemaal niet aan. ,,Ik zeg op korte termijn overal ‘nee’ tegen. Je weet nooit wat later op je pad komt. Voetbal maakte al heel lang deel uit van mijn leven. Ik zal het zeker gaan missen.”

Eén ding is zeker: Het “Guiness Bookrecord” van drie scorende broers in één voetbalwedstrijd zal niet meer door HVC’10 geëvenaard of verbroken worden. Dat gebeurde in de wedstrijd Soccer Boys -HVC’10 (0-5) op 17 september 2016. Sinds het begin van het seizoen heeft trainer Piet Boon ervoor gekozen om aanvoerder Michael van den Bos terug te halen naar de vroegere positie van zijn oudere broer.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder