Westland Cup: Maasdijk verrast Lyra, Westlandia ruim langs Verburch

In Naaldwijk bereikte Westlandia eenvoudig de volgende ronde van de strijd om de Westland Cup. Het duel tegen Verburch was al in de eerste helft beslist. Vierdeklasser Maasdijk baarde opzien met een overwinning op Lyra.

Westlandia (zat) – Verburch

Binnen een half uur spelen had Westlandia al een 2-0 voorsprong opgebouwd tegen Verburch. Yordi Verbeek was in beide gevallen de doelpuntenmaker. Kort daarna kreeg Nick van Zijl een goede kans om Verburch terug in het duel te brengen, maar Jari Duijvestijn (foto) voorkwam een treffer van Van Zijl.  Met nog vijf minuten te gaan voor de rust kregen De Naaldwijkers een strafschop na een overtreding op Vince Olsthoorn. Vanaf elf meter schoot Lars van den Berg snoeihard de 3-0 binnen via de onderkant van de lat.

Ook na rust bleef de formatie van trainer Theo Verbeek kansen krijgen. Invaller Tim van der Voort en Lars van den Berg konden de bal niet in de touwen krijgen. In het verdere verloop van het duel werd niet meer gescoord. Door de 3-0 zege mag de zaterdagafdeling van Westlandia verder bekeren.

Lyra – Maasdijk

Lyra en Maasdijk bereikten de rust met een 1-1 stand op het bord. Na de hervatting sloeg vierdeklasser Maasdijk twee keer toe en trok het duel naar zich toe: 1-3. Stef Bruinen, Kevin van den Berg en Jack Gardien waren scherp in de afwerking voor Maasdijk. Namens Lyra was Jari van Dijk doeltreffend.