Richard Langeveld en Quintus gaan langer met elkaar door

Quintus en trainer Richard Langeveld (foto) zijn tot een overeenstemming gekomen om de samenwerking met één jaar te verlengen. De 59-jarige Hagenaar, die eerder als hoofdtrainer werkzaam was bij Quick Steps, GDA en Full Speed, gaat na de zomer zijn vierde seizoen in bij de vierdeklasser uit Kwintsheul.

Langeveld heeft het naar zijn zin bij Quintus, ook al kwamen de voorgaande twee seizoenen vanwege de coronapandemie niet tot een einde. ,,Het is maar afwachten of dat dit seizoen wel gaat gebeuren, hoor”, vertelt de oefenmeester. ,,Maar ondanks de ellende die we hebben meegemaakt, is het altijd uitstekend werken geweest bij de club. Ik ben blij dat we er nog een jaartje aan kunnen vastplakken.”

Ambitie

De gewenste promotie van het eerste elftal naar de derde klasse is binnen de club al jaren het gesprek van de dag. ,,Die ambitie hebben we bij Quintus de afgelopen jaren niet onder stoelen of banken gestoken, nee. De fietspoule is voor iedereen aantrekkelijker. Voor de spelers, voor het publiek en ook voor mij als trainer. Het wordt wel een keer tijd dat we de stap gaan maken”, zegt Langeveld, die aangeeft niet afgerekend te worden op basis van de prestaties met zijn team.

Constanter

In de huidige competitie staat Quintus bij de ingang van de winterstop op de tweede plek, achter sv Houtwijk. Dat de groen-witten niet zomaar in de top van de ranglijst blijven hangen, weet Langeveld maar al te goed. ,,Een loodzware poule. Wij kunnen geen enkele wedstrijd met twee vingers in de neus winnen. Waar we de komende maanden nog beter in moeten worden? Het moet constanter.” Volgens de trainer zijn alle ingrediënten in Kwintsheul aanwezig om binnenkort de stap naar de felbegeerde ‘fietspoule’ te maken. ,,Het complex is top, de huidige selectie barst van de kwaliteit en binnenkort wordt er als het goed is een nieuw kunstgrasveld bij ons aangelegd.”

Stafleden

Naast Langeveld hebben ook alle overige stafleden aangegeven ook volgend seizoen bij Quintus te blijven. Het gaat om assistent-trainer Eus Zwirs, keeperstrainer Bram Geers, verzorger Eric Doelgani en de coach van het tweede elftal Jeroen Vos.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder