Excelsior Maassluis volgend seizoen verder zonder Vincent van den Berg

Vincent van den Berg (foto) heeft afgelopen week aan de club kenbaar gemaakt dat hij na het lopende seizoen zal stoppen als actief voetballer. De huidige aanvoerder van de hoofdmacht zal zodoende na liefst dertien achtereenvolgende seizoenen stoppen bij het eerste elftal van de Tricolores.

De 32-jarige aanvaller van Excelsior Maassluis geeft als redenen voor zijn besluit op drukke werkzaamheden en zijn gezin. Van den Berg op de site van de club: ,,De afgelopen twee jaar heb ik zoveel als mogelijk geprobeerd om mijn werkzaamheden buiten de trainingstijden om te plannen. Ik merk echter dat dit steeds lastiger wordt waardoor ik sommige weken slechts één keer per week kan trainen.”

Gezin

Naast zijn drukke werkzaamheden wil de voormalig speler van onder meer Feyenoord (jeugd), sc Heerenveen (jeugd) en Arsenal ook meer tijd aan zijn gezin besteden. ,,Ik ben ruim twee jaar geleden vader geworden van een prachtige dochter, die ik graag meer wil zien. Door deze keuze te maken kan ik thuis meer betekenen voor zowel mijn dochter als mijn vriendin.”

Van den Berg zal echter niet verloren gaan voor Excelsior Maassluis. Hij is met de club in gesprek om te bekijken of er voor hem een rol is weggelegd rondom de selectie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder