Stephan Kruithof verlaat na acht seizoenen Excelsior Maassluis

De wegen tussen Excelsior Maassluis en middenvelder Stephan Kruithof (foto) zullen na dit seizoen scheiden. De 28-jarige speler heeft de club laten weten volgend seizoen te vertrekken en voor sc Feyenoord uit te zullen komen. Kruithof was dit seizoen bezig aan zijn achtste seizoen bij de Tricolores.

In het seizoen 2013-2014 speelde Kruithof onder leiding van de toenmalig hoofdtrainer Cesco Agterberg zijn eerste wedstrijd voor de hoofdmacht van Excelsior Maassluis, nadat hij de overstap van BVV Barendrecht had gemaakt. In korte tijd groeide hij uit tot een echte clubjongen. Naast actief te zijn als speler werd Kruithof tevens penningmeester van de Supportersvereniging.

Prijzen

Daarnaast maakte Kruithof ook deel uit van het team dat in korte tijd vele prijzen wist te pakken. Zo won Kruithof de titel in de Topklasse en was hij er door doelpunten in zowel de uitwedstrijd als thuiswedstrijd tegen FC Lienden medeverantwoordelijk voor dat de Tricolores Algeheel Amateurkampioen werden. Op de clubsite zegt hij: ,,De keuze om bij Excelsior Maassluis te komen voetballen is misschien wel één van mijn beste beslissingen in mijn leven geweest. Ik heb er zowel binnen als buiten het veld een fantastische tijd gehad en heb er veel mensen leren kennen die inmiddels echte vrienden van me zijn geworden.”

Overstap

Na acht seizoenen heeft Kruithof er uiteindelijk voor gekozen om een nieuw avontuur aan te gaan bij sc Feyenoord. ,,Ik was toe aan iets nieuws en heb ik gekozen om terug te gaan naar de club, waar ik ook al elf jaar in de jeugdopleiding heb gespeeld”, geeft hij uitleg over zijn overstap.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder