Excelsior Maassluis ziet Luivienno Statia terugkeren van Barendrecht

Excelsior Maassluis heeft de volgende aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Na aanvaller Brandon Robinson is bekend dat Luivienno Statia (foto) terug zal keren van Barendrecht en na de zomer zal aansluiten bij de selectie van trainer Dogan Corneille.

Verdediger Statia (23) sloot twee seizoenen geleden na de winterstop aan bij de Tricolores. Hij kwam eerder uit voor FC Dordrecht, waarmee hij ook zijn debuut in het betaald voetbal maakte. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor BVV Barendrecht in de Derde Divisie.

Keuze

De keuze was voor Statia snel gemaakt toen Excelsior Maassluis bij hem op de deur klopte. ,,Ik ken de club natuurlijk nog vanuit mijn eerdere periode en Excelsior Maassluis is voor mij weer een stap omhoog. Daarnaast ken ik nog veel jongens uit de selectie en heb ik een goed gevoel bij de club. Het is fijn om weer terug te keren”, laat hij weten op het digitale huis van de club.

Multifunctioneel

Technisch Manager Niels Redert omschrijft de nieuwe aanwinst op sportpark Dijkpolder als een multifunctionele speler. ,,Luivienno heeft veel drive naar voren op de linkerkant. Verdedigend heeft hij bewezen een betrouwbare factor te zijn en ook zijn loopvermogen en snelheid komen goed van pas.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Excelsior M. Media-Harry Noordhof)

Lees verder