Robin van der Ende na 26 jaar weg bij Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis zal het na dit seizoen moeten doen zonder Robin van der Ende (foto). Hij gaat na 26 jaar de Tricolores verlaten en zal volgend seizoen het shirt van Maasdijk dragen. Vreemd is zijn overgang niet, want hij woont inmiddels alweer enkele jaren in Maasdijk.

Van der Ende begon op vierjarige leeftijd bij Excelsior Maassluis. Nah te doorlopen van de jeugdopleiding stapte hij vanuit de A-jeugd direct over naar de seniorenselectie. Na twee keer een promotie te hebben meegemaakt volgde in 2016 het absolute hoogtepunt uit de voetbalcarrière van de verdediger. Het pakken van de titel in de Topklasse en het winnen van de Algehele Landstitel bij de Amateurs.

Gezin

Van der Ende op de site van de club: ,,Ik heb besloten om aan het einde van dit seizoen te stoppen bij Excelsior Maassluis. Een beslissing waar ik lang over heb nagedacht, maar na 26 jaar Excelsior Maassluis is het tijd voor wat anders. Ik ga voetballen bij Maasdijk op een lager niveau, maar wel heel dicht bij mijn huis, waardoor ik meer tijd zal hebben voor mijn gezin.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder