Patrick van Dullemen nieuwe assistent-trainer bij zondagselectie Westlandia

Groen-witte rook boven sportpark De Hoge Bomen, want Patrick van Dullemen (foto) en Westlandia zijn tot overeenstemming gekomen over een contract als assistent-trainer bij de zondagselectie van de Naaldwijkers.

Na het vertrek van Mark Schuur naar TOGB (waar hij hoofdtrainer wordt) was die positie vacant. Patrick van Dullemen is nu het komende seizoen de nieuwe assistent-trainer naast Marcel Koning. Op dit moment is Van Dullemen voor het tweede jaar als hoofdtrainer aan het werk bij het Leidse UVS, dat uitkomt in de tweede klasse C. Met zijn team was hij in augustus 2020 op bezoek op De Hoge Bomen om te spelen tegen de zaterdagformatie van Westlandia. Zijn ploeg was duidelijk de betere en won met 1–4. Eerder was hij hoofdtrainer bij VELO in het laatste jaar van het zondagelftal van de Wateringers. Jarenlang was hij ook als jeugdtrainer verbonden aan bij ADO Den Haag.

Oranje-jeugd

Als voetballer begon Patrick van Dullemen bij de amateurs van ADO. Zijn vader, Koos van Dullemen speelde er en hij ging heel vaak mee. Een wedstrijd, waar voor hem alles in zat (spanning succes en een doelpunt) speelde hij op vijftienjarige leeftijd in het Nederlands jeugdelftal tegen België. Hij was aanvoerder en laatste man. Hij scoorde uit een penalty. Dat was een onvergetelijk en mooi moment. Op 17-jarige leeftijd zat hij op de bank bij het toenmalige FC Den Haag. Helaas maakte een ongeval een voortijdig einde aan zijn voetballoopbaan.

Berichtje

Patrick van Dullemen kent heel veel trainers. Tegelijk met Marcel Koning was hij jeugdtrainer bij ADO Den Haag. ,,We konden het goed met elkaar vinden. Toen ik zat te lezen over het vertrek van Mark Schuur heb ik hem meteen een berichtje gestuurd. Marcel reageerde toen enthousiast. Hij heeft mij aangedragen bij Marko van der Knaap”, aldus Van Dullemen op de site van Westlandia. ,,Vervolgens zijn er enkele gesprekken geweest, die prettig verliepen en als resultaat hadden, dat ik in het komende voetbaljaar ga samenwerken met Marcel Koning. Ik ga hem ondersteunen in zijn leidende rol”, gaat hij verder.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder