Ook vv Naaldwijk werkt aan verduurzaming: zonnepanelen gerealiseerd

Sinds vrijdag 26 maart levert vv Naaldwijk energie op via zonnepanelen. Binnen een week zijn maar liefst 293 panelen aangesloten. De verwachte opbrengt is ruim 100.000 kWh per jaar, waardoor de club voor wat betreft elektra energie neutraal zal worden.

Dit levert de club een aanzienlijke jaarlijkse kostenbesparing op. Het ondersteunt daarnaast de verduurzaming van de gemeente Westland. Nog een openstaand puntje dat gerealiseerd wordt is het zichtbaar maken van de opbrengsten van de zonnepanelen in het clubgebouw: mooi om te zien als de zon schijnt (en mooi vooruitzicht om te zien als de kantine weer open is).

Achtergrond

Nadat de tribune gerealiseerd was, stond eind 2019 het verduurzamen van het sportpark als project qua prioriteit hoog op de lijst van verbetering projecten bij vv Naaldwijk. De subsidieregelingen via gemeente, provincie en overheid waren verder verbeterd, waardoor het nog aantrekkelijker werd om hierin te investeren en er voor zonnepanelen een terugverdientijd was van minder dan drie jaar.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder