Doelman Maarten de Fockert uit Maasland vertrekt bij Excelsior Rotterdam

Maarten de Fockert (foto) zal volgend seizoen niet meer als doelman onder contract staan bij Excelsior Rotterdam. De doelman (26) uit Maasland had verwacht ook volgend seizoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie actief te zijn.

Hij kreeg echter te horen, dat het avontuur in Rotterdam erop zit. ,,Ik was in de veronderstelling dat ik bij Excelsior zou blijven spelen, maar ik moest op kantoor komen”, liet hij weten aan de WOS. ,,Daar zaten twee hele serieuze gezichten met de boodschap: ‘dit gaat ‘m niet worden’. Ik had helemaal geen garantie gekregen of een uitspraak dat het goed zou komen, maar de voortekenen waren positief geweest. In januari speelde ik met de wens voor een tijdelijk vertrek, zodat ik minuten kon maken. Dat werd toen afzijdig gehouden. Dat zijn vaak wel signalen dat het redelijk goed zit.”

MVV’27

De Fockert begon bij MVV’27 in Maasland in de jeugd en stapte daarna over naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Vervolgens verdiende hij een contract bij sc Heerenveen. De Friese club leende hem uit aan VVV Venlo en Go Ahead Eagles totdat hij in 2018 een contract tekende bij Excelsior, waar hij voornamelijk fungeerde als tweede doelman. Dit seizoen kwam hij tot vier wedstrijden in de hoofdmacht. Waar zijn toekomst ligt, is op dit moment nog niet bekend.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder