Schipluiden heeft in Rik Kleyweg nieuwe penningmeester

Schipluiden is bij haar zoektocht naar een nieuwe penningmeester uitgekomen bij Rik Kleyweg (foto). Hij is hiermee de opvolger van Piet van den Berg, die zijn rol na bijna zes jaar overdraagt aan een vertegenwoordiger van de nieuwe generatie.

Kleyweg is in het dagelijks leven logistiek manager voor Van der Valk Systemen, in de voetballerij onder meer bekend als hoofdsponsor van Westlandia. Kleyweg: ,,We leveren ook constructiemateriaal voor zonnepanelen en voor die tak van het bedrijf hebben we kantoren en distributiecentra in Engeland, Zweden en nu willen we ons ook vestigen in Spanje.”

Terugdoen

Over zijn nieuwe functie van penningmeester bij Schipluiden zegt hij op de clubsite: ,,Ik ben onlangs gevraagd door Mike de Blij en zodoende is het balletje gaan rollen. Ik heb er even over nagedacht en besloten het te doen. Ik bedoel: met mijn handen kan ik niet zoveel, maar op deze manier kan ik toch wat terugdoen voor de club.”

Ervaring

Die club is dus Schipluiden, dat hij al jaren vertegenwoordigt binnen de krijtlijnen. ,,Ik heb jarenlang in de selectie gevoetbald, maar ik speel nu al een tijdje in een vriendenteam. Dat zorgt er ook voor dat ik niet meer twee avonden hoef te trainen in de week. Daardoor heb ik nu wat meer tijd voor mijn werk, maar binnenkort dus ook voor het bestuur.” Vanaf 1 juli begint Rik Kleyweg aan zijn nieuwe functie waarin hij voorlopig nog geassisteerd wordt door zijn voorganger Van den Berg.  ,,Ik heb al een paar vergaderingen bijgewoond en ik weet al grotendeels wat er van mij verwacht wordt, maar ik ben blij dat Piet mij voorlopig zal helpen. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en weet best wel wat af van finances, maar ik zal toch ervaring op moeten doen met het boekhoudsysteem en zaken als de omgang met sponsors en het debiteurenbeheer.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Schipluiden)

Lees verder