sv Honselersdijk neemt afscheid van Leon de Brabander en Frank van Zijl

|

Op vrijdag 20 augustus is op sportpark De Strijphorst in Honselersdijk de afscheidswedstrijd van eerste elftalspeler Leon de Brabander (31) en assistent-trainer Frank van Zijl (foto).

Leon de Brabander stopt na veertien seizoenen in het eerste elftal en neemt voorlopig afstand van het voetbalwereldje. Frank van Zijl neemt na tien zeer succesvolle seizoenen bij de selectie afscheid van sv Honselersdijk en maakt de overstap naar Lyra, waar hij de rol van assistent-trainer op zich gaat nemen. Voor deze afscheidswedstrijd hebben beiden een team samengesteld van spelers waarmee zij in de loop van de jaren mee hebben gespeeld c.q. hebben gewerkt.

Inzet

Leon de Brabander wordt door velen bestempeld als één van de betere voetballers uit de clubgeschiedenis van sv Honselersdijk en wordt voornamelijk geroemd om zijn tomeloze inzet en duelkracht. In de 390 wedstrijden die hij voor het vlaggenschip heeft gespeeld, wist hij liefst 84 keer het net te vinden. Bovendien is hij meerdere seizoenen uitgekomen voor het Westlands Elftal.

 

Frank van Zijl kwam tien jaar geleden, na een succesvolle periode als assistent-trainer bij VELO, over naar sv Honselersdijk. In het seizoen 2011-2012 startte hij samen met Piet Boon en samen hebben zij aan de basis gestaan van een zeer succesvolle reeks. Van Zijl wordt door spelers en begeleiding geroemd om zijn tactisch inzicht. Als de wedstrijd daarom vroeg, was hij het vaak die een list bedacht om het wedstrijdbeeld te keren en de wedstrijd in het  voordeel van sv Honselersdijk te beslissen.

Om 19.00 uur betreden de beide teams het veld op 20 augustus, waarna het duel om 19.15 uur aanvangt. Na het duel van tweemaal dertig minuten is er het officiële afscheidsmoment.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder