FC Zoetermeer zet debutanten in eerste team ‘in the picture’

|

Donderdagavond, voorafgaand aan de training van de zaterdagselectie van FC Zoetermeer, werd even stil gestaan bij een bijzonder moment. Leroy Vaes, hoofdtrainer FC Zoetermeer, riep de selectie op het hoofdveld bijeen en nam het woord.

,,FC Zoetermeer is een nieuwe weg ingeslagen. Onze jeugdopleiding is herzien en heeft één belangrijk doel en dat is jeugdspelers opleiden zodat ze uiteindelijk in het eerste van FC Zoetermeer kunnen spelen. Bij deze positieve ontwikkeling horen ook extra’s en is het belangrijk dat we stilstaan bij bijzondere momenten. En dit is zo’n moment.”

Trots

Vervolgens werden Joris Bakker, Djamil El Messaoudi, Jop van Uffelen, Jelle Hak, Yousef Mohamed en Matthijs Kox gevraagd naar voren te komen. Vaes vervolgde: ,,Dit seizoen hebben we al twee officiële wedstrijden gespeeld waarin maar liefst zes jongens hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal van FC Zoetermeer. Een mooie ontwikkeling waar we als club ontzettend trots op zijn en dat we willen blijven voortzetten”.

Vervolgens overhandigde de Vaes mede namens Peter Lieffering en Peter Nauman van de commissie Voetbalzaken aan de debuterende spelers een officiële ‘Debutanten Oorkonde’ met daarop de datum en wedstrijd waarin zij hun debuut hebben gemaakt. Een bijzonder moment waarop de handen van de andere teamleden op elkaar gingen voor een welverdiend applaus.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder