FC Zoetermeer richt zich volledig op volgend seizoen

Tijdens de coronacrisis zijn de nieuwe voetbalplannen bij FC Zoetermeer zeker niet in lockdown geweest. Integendeel. Op het sportpark van FC Zoetermeer ligt de focus volledig op komend seizoen.

De kersverse commissie Voetbalzaken is volop bezig om de de Zoetermeerse club naar een nog hoger niveau te tillen. Bij de selecties van Zaterdag 1, O23, JO19 en JO17 zijn de nieuwe trainers met de (nieuwe) groepen gestart. De beslissing om komend seizoen met een O23-team te starten als tweede elftal onder Zaterdag 1, heeft de afgelopen week vorm gekregen op het trainingsveld. Dit naar alle tevredenheid van de commissie Voetbalzaken en de trainers.

Trainingsduel

Zaterdag 1 en O23 gebruiken de zaterdag als trainingsmoment in de vorm van een wedstrijd onderling of een reguliere training. Zaterdag stonden de potentiële nieuwe teams tegenover elkaar. Een gretige oefenwedstrijd tussen de ervaren eerste elftalspelers en de jonge talenten van de O23. Het was duidelijk, dat dit voor veel spelers de eerste wedstrijd was na maanden van stilstand. Zaterdag 1 had de eerste helft het betere van het spel en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. De O23 wilde deze eerste wedstrijd zeker niet verliezen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Jong FC Zoetermeer maakte gelijk en nam kort daarna ook nog de leiding. Tot een paar minuten voor het einde, toen werd de stand toch nog gelijkgetrokken.

De focus op volgend seizoen is duidelijk te merken bij de gehele spelersgroep en zij heeft duidelijk zin in een nieuw ‘normaal’ voetbalseizoen. Er waait een frisse ‘voetbalwind’ over de Scheglaan, goed te merken aan het enthousiasme van alle selectiespelers.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder