Ilounga Pata houdt zich fit bij FC Zoetermeer

Diverse omstandigheden hebben ertoe geleid dat het contract van Huddersfield Town (Engeland) met ex-FC Zoetermeer-rechtsback Ilounga Pata niet is verlengd. Thans houdt hij zich fit door mee te trainen met de zaterdagselectie van de Zoetermeerse club. Pata op de foto met FC Zoetermeer-trainer Leroy Vaes.

,,Jammer, maar een geweldige ervaring was het de afgelopen twee jaar”, kijkt Ilounga Pata terug op zijn verblijf in Engeland. Waar hij komend seizoen gaat spelen is nog niet duidelijk. Zijn management is druk in overleg met diverse partijen, maar hij kan daar nog niets over zeggen.

Aansluiten

Dit kwam hoofdtrainer Leroy Vaes van FC Zoetermeer ter ore en hij bood Pata de gelegenheid om zich tijdelijk fit te houden door met de zaterdagselectie mee te trainen. ,,Zo gaan we om met FC Zoetermeer-spelers, de deur staat altijd open”, aldus Vaes. Op de vraag of hij stiekem hoopt dat Ilounga Pata komend seizoen bij FC Zoetermeer gaat spelen beginnen beiden te lachen. ,,Hij mag direct aansluiten”, weet Leroy Vaes, ,,maar Ilounga is een talent, jong en moet gewoon even wachten. Zijn management is druk bezig en in de tussentijd mag hij hier meetrainen.”

Ondertussen heeft Ilounga Pata ook wat meer tijd om naar zijn broertje te kijken, die bij FC Zoetermeer in de O13 voetbalt.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder