FC Zoetermeer stelt Sorush Amini aan als assistent-trainer O23

In navolging op de presentatie van Ferdy Macnack als hoofdtrainer van de nieuwe O23 laat FC Zoetermeer nu weten als zijn assistent te hebben aangetrokken Sorush Amini (foto).  

Twee duo’s, voor zaterdag 1 en O23, waar de Commissie Voetbalzaken zeer tevreden mee is. ,,We zijn blij dat we na een periode van gesprekken voeren de juiste mensen op de juiste plek hebben. De ambitie van het viertal is helemaal in lijn met onze visie om FC Zoetermeer met hernieuwd elan op de kaart te zetten”, aldus een woordvoerder namens de commissie.

Uitgangspunt

Deze jonge speler, tot vorig seizoen nog als middenvelder te bewonderen in de het tweede zaterdagteam van de Zoetermeerse club, staat volgens eigen zeggen ‘midden tussen de jongens’. Een mooi uitgangspunt als nieuwe assistent-trainer van de O23. ,,Ik kan de schakel zijn tussen wat er speelt bij de jongens en de verwachting die de hoofdtrainer heeft. Ik ken bijna alle spelers, heb in de loop der jaren met allemaal gespeeld, dus ik ken ze door en door. Dit is mijn eerste grote trainersklus, naast een ervaren man als Ferdy en er is vertrouwen, dat voelt goed”, zo zegt de energieke Amini.

Zijstap

Sorush is een echte FC Zoetermeerder, die al vanaf de mini-F-jes rondloopt bij de club. Nooit zocht hij zijn uitdaging bij een andere vereniging. Wel even een zijstap gemaakt als judoka, om – zoals zijn vader zei – groot en sterk te worden, maar het voetbal bleef lonken. Zijn vader overigens, was in een ver verleden nog een medespeler van hoofdtrainer Macnack.

Eer

,,Ferdy vroeg me om zijn assistent te worden en dat vind ik een eer. Hij is vroeger mijn trainer geweest en nu mag ik in de rol van assistent, naast natuurlijk het neerleggen van de hoedjes, zijn sparringpartner zijn. Een mooie uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb”, zegt Sorush lachend. ,,De uitdaging zit ‘m vooral in het tactische aspect. De basisbeginselen van passen-aannemen zijn inmiddels wel goed ingesleten binnen deze leeftijdsgroep. Het gaat nu om de uitvoering. Voetbal is te mooi, de mannen op het veld, samen één doel, daar voel ik me goed bij. Het is gewoon te mooi om te laten!”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder