Ger Fens (sv Oosterheem): ,,Trainen met 2-tallen, het is helaas niet anders”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Ger Fens (foto), trainer van zaterdag vierdeklasser sv Oosterheem zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Ger Fens is niet gerust op de toekomst. ,,Ik verwacht zelf dat de competitie niet meer zal worden hervat en dat de KNVB de competitie ongeldig gaat verklaren. Alles hangt natuurlijk af van de maatregelen die we op 12 januari gaan vernemen, maar dat er een verlenging van de lockdown aan zit te komen, is al zo goed als zeker. Bepalend is natuurlijk tot wanneer deze verlenging zal gaan duren. Als deze tot half of eind februari gaat gelden, dan is het wel klaar vermoed ik. Met een voorbereidingstijd van vijf à zes weken zit je dan al in april voordat er begonnen zou kunnen worden.”

Opties

Als er weer gestart wordt, hoe ziet Fens dat dan gebeuren? Hij: ,,Mocht het allemaal meezitten en de competitie zal toch worden hervat, dan heeft de KNVB aangegeven dat er nog maar twee opties over zijn: de eerste competitiehelft uitspelen of de klasse waarin je speelt verdelen in twee poules. De klasse verdelen in twee poules zal dan mijn voorkeur hebben, clubs uit de buurt en een uit- en thuiswedstrijd.”

Vraag is of je dan een promotie- en degradatie moet koppelen aan zo’n relatief korte competitie. Ger Fens: ,,Je moet dan wel kunnen promoveren of degraderen lijkt mij, anders kun je net zo goed vriendschappelijke wedstrijden gaan spelen.”

Vrij

Ook voor Ger Fens was het in de afgelopen periode improviseren. ,,We hebben eerst met 4-tallen en later met 2-tallen doorgetraind, maar na het ingaan van de strengere lockdown vanaf 15 december hebben we de groep vrijgegeven”, aldus Fens. ,,Het is nu dus afwachten wat er beslist gaat worden op 12 januari en de gevolgen hiervan na 19 januari. Onze eerste training staat voor donderdag 14 januari op het programma met 2-tallen, het is helaas niet anders.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder