FC Zoetermeer start komend seizoen ook met Onder 23-team

Geen competitievoetbal, maar op de velden van FC Zoetermeer zijn er wekelijks volop activiteiten voor de jeugd. Ook organisatorisch zit de club niet stil. Achter de schermen werkt de nieuwe Commissie Voetbalzaken hard aan een totaal nieuwe opzet van de jeugdopleiding.

Dit seizoen al gestart met de hervorming van de jeugdopleiding en met een uitgebreid opleidingsplan voor de komende jaren en zal FC Zoetermeer het komende seizoen starten met een O23-team op Derde Divisie-niveau.

Strategie

FC Zoetermeer heeft de ambitie om binnen vijf jaar een stabiele tweedeklasser te zijn met goede doorgroeimogelijkheden voor de jeugd naar het eerste elftal. ,,Een O23-team past perfect in deze strategie. Met een O23-team biedt de club voor talentvolle jeugd een beter perspectief om op seniorenniveau te voetballen. Het dient als eindstation van een stabiele en gestructureerde jeugdopleiding om uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te maken met als doel de ambitie van de club te verwezenlijken”, aldus Peter Lieffering en Peter Nauman (foto) namens de Commissie Voetbalzaken van FC Zoetermeer.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder