SVV trekt voorlopig stekker wegens reisafstanden uit zondagelftal

De zondagambities van het Schiedamse SVV gaan voorlopig de ijskast in. De rood-groenen, die dit seizoen zowel met de zaterdag als de zondag prestatief ten tonele kwamen, maken de keuze om vanaf volgend seizoen voorlopig alleen in te zetten op een prestatie-elftal op zaterdag.

,,Bouwen aan een nieuwe ambitie begint vanaf onderaan”, laat voorzitter Pim Koning weten. ,,Het bestuur ziet de toekomst ondanks Corona met interesse tegemoet, maar het heeft echter besloten het komend seizoen haar pijlen te richten op de zaterdag. Dit heeft mede te maken met het feit, dat een groot aantal spelers het niet zag zitten veel wedstrijden af te werken in Brabant. Wij zijn bijna de hele zondag kwijt voor twee keer drie kwartier vertelden de meesten.”

Voorlopig

,,Dus dit en de onzekere tijd qua Corona heeft SVV doen besluiten voorlopig te stoppen met prestatief voetbal op de zondag. Maar wij zeggen niet dat wij definitief stoppen met prestatief voetbal. Overigens, recreatief gaan wij gewoon door op zondag,” aldus de preses van de club, die in een ver verleden nog betaald voetbal speelde, met onder meer Hagenaar Dick Advocaat als trainer. De zaterdagselectie van SVV wordt komend seizoen getraind door Fouad el Yakhloufi, die de afzwaaiende Tony Lentin opvolgt.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Mischa Keemink-WaterwegSport.nl)

Lees verder