CION-trainer Ricky van den Bergh haalt twee nieuwe spelers binnen

CION Vlaardingen heeft zich versterkt met Vlaardinger Jimmy van der Vaart, afkomstig van plaatsgenoot CWO en Mike van Dongen, die nu nog actief is bij RVVH. De twee spelers zijn geen onbekenden van elkaar; ze speelden een aantal seizoenen samen bij Rijsoord waar ze het kampioenschap naar de Hoofdklasse vierden.

Jimmy van der Vaart is natuurlijk geen onbekende in het Vlaardingse voetbal, met een verleden bij VFC, Deltasport en nu CWO. In zijn jeugdjaren kwam hij onder meer uit voor Excelsior Maassluis. Hij  is momenteel herstellende van een knieoperatie. ,,We denken dat Jimmy met zijn neusje voor de goal van meerwaarde kan zijn. Hij zal bij ons ook aan de bak moeten en de concurrentie aangaan met de huidige aanvallers, maar we hebben het volste vertrouwen in hem”, zegt Sebas Verburgh van CION.

Tweede aanwinst

Met Mike van Dongen haalt CION de tweede versterking in huis. De 31-jarige verdediger kwam via Desley de Wolf op de radar. Voor CION natuurlijk een buitenkans om zoveel ervaring aan de ‘jonge’ selectie toe te kunnen voegen. Afgelopen seizoen speelde Mike van Dongen bij eersteklasser RVVH en kwam in het verleden uit voor Rijsoord waar hij samen speelde met Van der Vaart en de huidige CION-selectiespelers Desley de Wolf en Berry de Groot.

Plezier

Bij Van Dongen staat presteren bovenaan zijn lijstje, maar hij koppelt dit nu wel graag met gezelligheid en plezier. ,,Door de verhalen van Desley de Wolf ben ik enthousiast geworden over CION en na een gesprek met het technische hart (Ricky van den Bergh, Jan Struis en Sebas Verburgh – red.) was ik overtuigd dat deze stap bij mij zou passen. Een club die ambitie uitstraalt, maar vooral bekend is door de sfeer in en om de kantine sprak mij heel erg aan. Er staat al een goede en ervaren groep waar ik al wat jongens van ken. Ik hoop met mijn ervaring een steentje bij te kunnen dragen aan deze gezellige club.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder