PensionADO-dag 2023: stralend weerzienfestival

Natuurlijk stond het stralende weer in het draaiboek. Dus het welslagen van weer een schitterende PensionADO-dag. Die 16e juni stond het weerzienfestival op Ockenburgh Golf andermaal centraal.

De avond tevoren was al veel in gereedheid gebracht, op de ochtend van De Dag met wat andere en natuurlijk nog beter wetende geesten weer een heleboel gewijzigd. De slideshow en andere prestatiemiddelen getest en bij vastlopers naarstig naar oplossingen gezocht. De bij welke organisatie ook herkenbare traditionele stress vooraf dus.

Maar als de eerste gasten zich melden dan loopt de organisatietrein en gaat alles zoals het komt. Op rolletjes. Wat mooi, die ADO’ers en de nationale en internationale postersterren uit de inmiddels tot historie geworden voetballers. De inschrijving van het Golf Event is een ware Parade der Toppers van Toen. Een greep uit de namen: Jaan de Graaf, Willem van Hanegem, Wim Rijsbergen, Edwin Metgod, John van Loen, Frans van der Heide, Cor Pot, Nico van Zoghel en van dichter uit de buurt Kees Mol, Rob Kambeel, Ward Swart, Tom Clavan, Kees Bos, Rob Baan, Jaap Snelderwaard, Edwin Purvis, Gerald Sandel, Rik Musch, Ton van Es en Ton van der Tuijn, alsmede – last but nog least – sponsoren als Leonard van Spronsen en Harry Ballemaker.

En warempel Dick Advocaat komt ook langs om al die oude makkers de hand te schudden. Behalve op het meeting point stapt hij in de buggy en laat zich langs alle holes rijden om de deelnemers te trakteren op een allerhartelijkste begroeting en een heuse peptalk.

Nog voordat de zon het hoogtepunt van de staalblauwe hemel bereikt druppelen de lunch- en middaggasten binnen, onder wie Aad de Mos en Vincent Schildkamp, die hem gaat onderwerpen aan een vragenvuur.

De volle zaal is één en al oor voor de veelheid aan boeiende onderwerpen, waarover De Mos vertelt.  De presentatie annex het interview wordt afgesloten met een Petje-Op-Petje-Af-quiz over Aad de Mos, hetgeen weer heel veel leven in de zaal brengt.

Inmiddels zijn de golfers klaar en doen de uitsluitend walking dinner-gasten hun entree, hetgeen het deelnemersveld doet uitgroeien naar ruim 120 man. Na de toespraak van PensionADO-voorzitter Hans Verhagen volgt de prijsuitreiking van het golftoernooi, die een mooie winnaar oplevert: Willem van Hanegem! Hij ontvangt de wisselbeker uit handen van titelverdediger Nico van Zoghel, die daaraan nog een eervol praatje vooraf doet gaan.

Ondertussen ondertekenden Hans Verhagen en de nog net in functie zijnde voorzitter Joost Nicasie van HFC ADO Den Haag de samenwerkingsovereenkomst. Na het nemen van de staatsiefoto van de hele groep deelnemers wordt alle aandacht gericht op de afsluitende borrel en het walking dinner, dat ieder zich voortreffelijk laat smaken.

En dat ook deze PensionADO-dag als een geslaagd event de geschiedenis ingaat getuigen de diverse reacties, die in de dagen erna binnenstromen.