Loek van Noord, oud-speler van onder meer ADO en VUC, overleden

||

Afgelopen dinsdag is Loek van Noord, oud-speler van GONA, ADO, Wilhelmus en VUC, overleden. Van Noord was ook jarenlang een zeer gewaardeerd fysiotherapeut bij o.a. Scheveningen. Op de foto boven staat hij tussen zijn vrienden Aad de Mos (links) en Lex Schoenmaker in.

Loek van Noord was in zijn ADO-tijd een getalenteerde speler. Hij maakte ook deel uit van het A1-elftal van de Zuiderparkers, dat een “wereldprestatie” leverde door op 5 juni 1966 (voor het eerst in 17 jaar) het eigen ADO Internationale toernooi te winnen. ADO versloeg na strafschoppen in de finale Tottenham Hotspur.

De A1 van ADO, onder leiding toen van trainer Rinus Loof, bestond uit de volgende talentvolle spelers: Jan de Jong, Leo de Caluwe, Gerard Bouwens, Peter van Riel (keeper), Aad de Mos (aanvoerder), Loek van Noord, Fred Coupie, Lex Schoenmaker, Dick Advocaat, Martin Woltman en Wim Lalleman.

Na zijn periode bij ADO kwam Loek van Noord ook uit voor Wilhelmus en VUC. Van Noord was nu nog medecommissielid van DePensionADO’s: oud-spelers, trainers en bestuursleden van ADO. Zij komen nog jaarlijks bijeen voor de gezelligheid, elkaar nog eens te ontmoeten en het spelen van een partijtje golf.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder