Tweede Divisie: Gehavend Quick kan ditmaal TEC niet verrassen

Op een herfstachtige donderdagavond stond voor de derde maal de uitbeurt van Quick bij TEC in Tiel op het programma, maar werd het grasveld ditmaal niet afgekeurd. De Haantjes moesten het zonder vier geschorste spelers doen, maar de vervangers wisten zich kranig te weren. Twee weken geleden won Quick op eigen veld nog van TEC, maar ditmaal zagen de aanwezigen een beter TEC, dat dan ook verdiend won.

Tekst: Marcel de Kler

Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg op het prima bespeelbare grasveld goed uit de voeten kwam en de overhand nam. De piepjonge Haantjes toonden een gezonde werklust om de Tielenaren van het doel weg te houden en konden in de omschakeling zelf ook nog enkele malen zeer gevaarlijk worden. Zo had Quick eigenlijk de beste kansen op de openingstreffer, maar stond het vizier niet scherp. Rachid Bouyaouzan (foto) zag een leep stiftje en een schot net het doel missen en Ruhairon Sambo kon alleen richting de TEC-doelman de bal net niet lekker onder controle krijgen.

Dreiging

Uiteindelijk werd de dreiging van de thuisploeg dan toch omgezet in een doelpunt. Een aanval ontsprong over de flank en de voorzet werd fraai binnengekopt door de meegelopen middenvelder Bo van Essen voor de 1-0. Een mooi doelpunt, maar het voelde toch wat zuur na zelf de kansen om zeep geholpen te hebben. Tot de rust veranderde het spelbeeld niet en bleef TEC de betere ploeg, zonder dat het echt grote kansen wist te creëren.

Speldenprikjes

In de rust probeerde Paul van der Zwaan zijn middenveld wat te versterken en bracht JO19-speler Jayden Blewanus in. Helaas konden alle goede plannen en intenties al binnen enkele minuten de prullenbak in, want toen kwam de 2-0 op het bord te staan via Fabian Serrarens. Wederom een aanval van TEC over de flank waar een voorzet van dichtbij binnengewerkt kon worden. Toch viel de mentale weerbaarheid van de jonge ploeg te prijzen, want van opgeven wilde de Haantjes niets weten. Zo bleef de aanval gezocht worden, al bleef het voorin vooral bij speldenprikjes.

Beslissing

Halverwege het tweede bedrijf viel dan toch de beslissing, voor zover er nog hoop was bij Quick. TEC bleef simpelweg gewoon net wat beter en drukte dit nu ook uit in een volgend doelpunt via weer Bo van Essen, waarmee de 3-0 op het bord kwam en het afwachten was in hoeverre de jonge Quickers overeind konden blijven in het slot van de wedstrijd, of dat een oorwassing in het verschiet lag.

Trots

De staf van Quick kon eigenlijk, hoe gek het ook moge klinken, toch trots zien dat de ploeg niet verder door het ijs zakte en goede tegenstand bleef bieden. Zelfs na het debuteren van JO19-spelers Thomas van der Werff en Aymen Bouhalhoul bleef de ploeg overeind en kon TEC weinig gevaar meer stichten voor het Haagse doel. Aan de andere kant kon Quick er nog wel enkele malen dreigend uitkomen, maar ook dit leidde niet tot echte kansen.

Leermoment

Aan de nederlaag was dan ook niets af te dingen en het bleek uiteindelijk een mooi leermoment voor de jonge ploeg te zijn geweest. De werklust was goed en ook mentaal bleef het team overeind. Dat mag best knap genoemd worden op bezoek bij het sterke TEC, dat na vandaag op de derde plek terug te vinden is op de ranglijst. Quick staat al weken keurig in de drukke middenmoot en zal vrij van schorsingen op zaterdag 4 mei de competitie voortzetten met een thuiswedstrijd tegen Kloetinge.

Lees verder