Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 onderuit bij vv Katwijk

Op het kunstgrasveld van sportpark De Krom, het onderkomen van Tweede Divisionist vv Katwijk, leed ADO Den Haag O21 een 2-0 nederlaag tegen een combinatieteam van Katwijk.

Tekst: Glenn Duijzer

De eerste kans voor een kleine driehonderd toeschouwers kwam van Haagse zijde. Via een snelle 1-2 tussen Michael Mulder en Evan Rottier (foto), schoot laatstgenoemde de bal diagonaal net voorlangs. Aan de andere kant was de eerste kans wel direct een treffer. Na een voorzet van Dario van Breukelen wist Mukhtar Suleiman de bal achter de Haagse doelman te plaatsen: 1-0.

Reddingen

Het team van Katwijk bestond uit spelers uit de Onder23 en de reservespelers van afgelopen weekend. Na een aantal goede reddingen van de Haagse doelman David van der Riet was het na veertig minuten toch weer raak voor de thuisploeg. Aan de rechterkant kon Suleiman goed doorlopen en zijn voorzet eindigde bij de vrijstaande Danny van Haaren, die de bal van buiten het strafschopgebied in de hoek krulde: 2-0.

Tempo

Na rust werd er niet meer gescoord in een energierijke wedstrijd, waarin het tempo hoog lag. Komend weekend is ADO Den Haag O21 vrij van competitievoetbal en zal het team van Gerard van Ruitenburg in ieder geval op de zondag een oefenwedstrijd afwerken. Tegenstander in Noordwijkerhout is dan SJC en de aftrap zal om 14.30 uur plaatsvinden. Op zaterdag 11 september staat dan de competitiewedstrijd uit bij Feyenoord op het programma. Aftrap op Nieuw Varkenoord is om 15.00 uur.

Opstellingen

vv Katwijk:
Fikkert, Van Lingen, Van Breukelen, Fetahi (77. Boer), Star, Van Haaren (46. Janmaat), Christina, Van Otterloo, Schet (46.Valies), Freriks, Suleiman (77. Van den Oever).

ADO Den Haag O21:
|Van der Riet, Yegen, Esajes, M. Mulder, Amallah (18. Owusu), Annamoussi, Noordanus, Struick, Demir, Rottier, Markvoort.

Gedurende de tweede helft kwamen Shahaj, Reiners, Sango, Ates, Van Breemen, Dicke, El Karicha, Wassenaar en Zefri nog in het veld. Alleen Van der Riet en Rottier speelden de wedstrijd uit.