Play-offs KKD, hoe ziet het schema eruit?

Met nog slechts één speelronde in de Keuken Kampioen Divisie te gaan, wordt het steeds meer duidelijk hoe het schema van de paly-offs eruit komt te zien. En dat geldt dan natuurlijk ook voor ADO Den Haag.

Voor ADO Den Haag is in ieder geval helder, dat De Graafschap de tegenstander is in de eerste ronde. Het is nu nog afwachten of de ploeg van trainer Darij Kalezic uit of thuis begint. Er zijn dus twee mogelijkheden.

Mogelijkheid 1: ADO Den Haag eindigt de reguliere competitie op de (huidige) vijfde plaats.

In die situatie eindigt ADO Den Haag dus boven De Graafschap en begint dan met de wedstrijd in Doetinchem. Er wordt dan op dinsdag 14 mei gespeeld op De Vijverberg, aanvang 21.00 uur. De return in het Bingoal Stadion is dan op zaterdag 18 mei om 20.00 uur.

ADO Den Haag moet dan vrijdag winnen van Jong PSV, thuis om 20.00 uur, dan is het zeker van die vijfde positie. De Graafschap steekt een visite af bij FC Emmen, dan nog in de race is voor de play-offs.

Het virtuele schema in de huidige situatie ziet er als volgt uit:

Mogelijkheid 2: ADO Den Haag eindigt als zesde, onder De Graafschap

Mocht na de laatste speelronde De Graafschap ADO Den Haag op de ranglijst passeren, dan moet de equipe van Kalezic dinsdag 14 mei thuis starten, ook om 21.00 uur. De return op de Vijverberg is dan zaterdag 18 mei om 20.00 uur.

Halve finale pay-offs

De winnaar gerekend over de twee duels speelt in de tweede ronde (halve finale) een tweeluik tegen de nummer zestien van de Eredivisie, dat is op dit moment Excelsior Rotterdam. De Rotterdammers zijn echter nog in strijd met RKC Waalwijk. Maar ook sc Heracles is nog niet helemaal vrij van zorgen.

Mocht ADO Den Haag de halve finale bereiken, dan speelt het op woensdag 22 mei om 18.45 uur een thuiswedstrijd en wacht op zaterdag 25 mei om 20.00 uur de return.

Finales

De finales van de play-offs worden gespeeld op dinsdag 28 mei 20.00 uur en op zondag 2 juni 18.00 uur.

Lees verder