Zaalvoetbal: Zege voor FC Westland in competitieopening

De zaalvoetballers van FC Westland zijn het seizoen goed begonnen met een 5-2 zege. De ploeg van trainer/coach James Dhanai (foto) moest wel een 0-2 achterstand wegwerken.

Tekst: Peter Botman

Na de makkelijke 5-10 bekerzege op het één klasse lager spelende Tutor vorige week, stond er nu in de seizoensopening een veel serieuzere klus te wachten. In HBSS trof FC Westland waarschijnlijk een van de sterkere ploegen van de Topklasse. De Schiedamse ploeg zakte ver in en loerde op de counter. Wellicht ook wel opgedrongen door de Westlandse ploeg, waarin er een combinatie is tussen diverse ervaren zaalvoetbalspelers aangevuld met enkele jeugdige talenten.

Blessures

Coach James Dhanai kan putten uit een groot aantal goede zaalvoetballers en ondanks dat er ook enkele spelers, onder meer door blessures, niet beschikbaar waren, kon hij nog steeds een heel sterk team op de been brengen. Zelfs een 0-2 achterstand kon FC Westland niet van de wijs brengen. Kort voor rust was het Mohamed Maatoug die de aansluitingstreffer scoorde voor FC Westland. Vier minuten na de pauze scoorde Yassin Irzi uit een vrije schop de gelijkmaker. Hierna bleef het lange tijd gelijk.

Breekpunt

Tien minuten voor tijd kwam het breekpunt van de wedstrijd toen de Westlandse ploeg tweemaal achtereen scoorde. Eerst Nabil Hadui en daarna Rafik El Ousrouti waren succesvol. El Ousrouti is tien jaar na zijn debuut bij FC Westland weer terug bij de club en liet zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. HBSS ging na de 4-2 achterstand met een meespelende keeper proberen nog wat aan de achterstand te doen. FC Westland-doelman Barry Botman stond echter geen tegendoelpunten meer toe en in de laatste minuut maakte Melvin Vissers aan alle onzekerheid een einde door de 5-2 binnen te schieten.

Op vrijdag 8 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt er om 21.15 uur afgetrapt in de Verburchhal tegen TPP Feyenoord.