TOTO KNVB-beker: Excelsior Maassluis pas in verlenging langs OFC

In de tweede voorronde van de strijd om de TOTO KNVB-beker trad Excelsior Maassluis aan in Oostzaan tegen OFC. In de reguliere speeltijd konden beiden teams het net niet vinden. Pas in de verlenging kon Excelsior Maassluis afstand nemen van de thuisploeg.

Excelsior Maassluis kon in de openingsfase geen potten breken, voornamelijk veroorzaakt door slordig spel. Na zestien minuten spelen kreeg de formatie van trainer Dogan Corneille een strafschop. Redouan Omar Ouali (foto) kon OFC-doelman Mike Grim niet passeren. Vier minuten later ging een afstandsschot van Redouan Omar Ouali net naast.

Lat

Met nog tien minuten te spelen volgden de kansen elkaar snel op. Nino van den Beemt zag een schot door de doelman gestuit worden. Ook een hoekschop belandde op de lat van de thuisploeg. Daarna was het de beurt aan OFC, maar doelman Jean Paul van Leeuwen hield zijn doel schoon bij twee goede mogelijkheden van de thuisploeg.

Overhand

Na de thee bleef Excelsior Maassluis de overhand houden, maar kon in de afwerking de scherpte niet vinden. Grote kansen bleven uit. Halverwege de tweede helft zag Dave van Delft zijn schot in de handen van OFC-doelman Grim eindigen. De reguliere speeltijd eindigde dan ook zoals die begonnen was: 0-0.

Verlenging

In de negende minuut van de verlenging kon Excelsior Maassluis eindelijk het doel vinden. De net ingevallen Mikail de Brito Ramos werkte de bal met een volley in de touwen. Een minuut later was OFC dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal ging via de paal over – de voor Excelsior goede kant van – de achterlijn.

In de tweede helft van de verlening hield Excelsior Maassluis goed stand en kon Mikail de Brito Ramos vlak voor het eindsignaal zelfs nog de 0-2 aantekenen, waardoor de bezoekers naar de volgende ronde gaan, waarin ook de betaald voetbalclubs instromen.