Zaterdag 4E: OLIVEO walst over DVC heen, SEV zegeviert in Rijswijk

De Ster won haar openingsduel van Haagse Hout. Ook KSD-Marine was aan de winnende hand. Vredenburch werd nipt verslagen. GDA schoof met speels gemak DVC aan de kant en ook REMO en RVC Celeritas boekten een eenvoudige zege.

OLIVEO had geen kind aan tegenstander DVC. De formatie van trainer Edwin Vurens (foto) schoot een elftal treffers binnen tegen de Delftse club. Voor de rust waren Noah Boer (2x), Niels Bentvelzen (2x) en Tim van Rheenen trefzeker: 5-0. Na de thee nam OLIVEO zeker geen gaf terug. Tim van Rheenen (2x) en Donny Mulder (2x) voerden de score op naar 9-0. Gerben Pels mocht het tiende doelpunt inschieten en Lex Visser had het laatste woord namen OLIVEO: 11-0.

Moeizaam

Graaf Willem II-VAC was in het Zuiderpark HPSV nipt de baas. In een moeizaam duel misten de bezoekers veel kansen. Tien minuten na de rust schoot Leo Dijkhuizen de enige treffer van het duel binnen: 0-1.

KSD Marine en Vredenburch bereikten de rust met de brilstand op het bord. Na de thee kon Roan van Baaren de formatie van trainer Henk Baggerman op een 1-0 voorsprong zetten. Van Baaren was nog een keer trefzeker, maar zag zijn inzet afgekeurd worden door arbiter Manon Plandsoen. KSD Marine hield de 1-0 voorsprong vast en pakte drie punten in haar openingsduel.

Terugkeer

De Ster vierde haar terugkeer in de competitie met een 2-1 overwinning op Haagse Hout. Op eigen veld schoten Oladeji Akintunde en Obieze George Obinna De Ster naar een zege. Mo Ammouni nam de treffer van Haagse hout voor zijn rekening.

RVC Celeritas kwam voortvarend uit de startblokken. Tegen RAS kon Joey Kleijn al na elf minuten de 1-0 aantekenen. Vijf minuten voor de rust zorgde Giovalli Vialli voor een 2-0 voorsprong. In de tweede helft voerden Umit Bektas en Bencho Calliste binnen een kwartier op naar 4-0. Na een tegentreffer van RAS was Vialli opnieuw trefzeker. RAS kwam daarna met tien man te staan na commentaar op de leiding. Vlak voor het eindsignaal troffen de Rijswijkers nog een keer doel. Nu was het Aldrain Serbony die scoorde: 6-1. Na afloop van het duel werd nog een speler van RAS rood voorgehouden.

Productie

REMO had bij rust al een 3-0 voorsprong opgebouwd tegen HDV. In de tweede helft kon HDV de voorsprong verkleinen tot 3-1 na een doelpunt van Zakaria El Hadioui, maar de formatie van trainer Humprey Alladin liep daarna uit naar een 5-1 eindstand. Ibi Soliman, Mo Dahman, Mo Achali, Rafael Friendwijk en Samir Ofakir verzorgden de productie van de thuisploeg. Tien minuten voor tijd werd het duel even gestaakt nadat Mo Dahman een klap uitdeelde. Hij kreeg hiervoor rood van scheidsrechter Umut Ozcan.

SEV won in Rijswijk van Semper Altius met 2-4. Namens de thuisploeg scoorde Tekin Aytekin in de eerste helft. Na de hervatting was Mick van Oorschot scherp in de afwerking.