Tweede Divisie: Excelsior Maassluis geeft al voor rust wedstrijd uit handen

Excelsior Maassluis keek in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Spakenburg al bij rust tegen een onoverkomelijk achterstand aan. De gastheren gingen met een 4-0 voorsprong aan de thee. In de tweede helft wisten de bezoekers nog wel iets terug te doen, maar de drie punten bleven in Spakenburg: 4-2.

Tekst: Ton Beije                         Foto: Orange Pictures

In het eerste kwartier wisten beide teams niet echt gevaarlijk te worden. Het was vooral aftasten. Maar in de vijftiende minuut opende de gastheren de scoren via Floris van der Linden, de bal langs doelman Jean Paul van Leeuwen tegen de touwen kopte: 1-0. Nog geen vijf minuten later had Excelsior Maassluis langszij kunnen of moeten komen. Uit een vrije trap van Nino van den Beemt kopte Bram Wennekers de bal net naast het Spakenburgse doel.

Productief

Rond het half uur was Spakenburg in een tijdsbestek van twee minuten productief. Robin Eindhoven profiteerde van slordig balverlies bij Excelsior Maassluis (2-0) en vlak daarna kopte Frank Schilder raak na een hoekschop van de thuisploeg: 3-0. Daarmee was de koek voor Spakenburg nog niet op, want vijf minuten voor rust wist Floris van der Linden zijn tweede treffer te produceren en daarmee de ruststand op 4-0 te bepalen.

Wissels

Na een zwakke eerste helft besloot trainer Dogan Corneille in de rust om drie wissels toe te passen. In de kleedkamer bleven achter Nino van den Beemt, Calvin Tureaij en Omar El Baad. Nieuw in de ploeg na rust kwamen Dave van Delft, Giovanni da Fonseca en Luivienno Statia. De wissels bracht vooralsnog weinig effect. Na dik een uur spelen kwam Vincent van den Berg in de ploeg (hij was afgelopen week ziek) voor Daan Blij. Een kwartier voor tijd kreeg Excelsior Maassluis toch loon naar werken. Op aangeven van Bram Wennekers gaf invaller Dave van Delft de Spakenburg-goalie het nakijken: 4-1.

Draaglijker

Met nog elf minuten te gaan mocht bij de bezoekers ook nog Kaylan Muis invallen voor Redouan Omar Ouali. Vlak voor tijd kon Excelsior Maassluis de stand een nog iets draaglijker aanzien geven door de 4-2 op het scorebord te brengen. Doelpuntenmaker voor de ploeg van Corneille was Gabri Urbanis.