Zondag Hoofdklasse A: HBS geeft voorsprong uit handen

||||

In het thuisduel tegen Be Quick 1887 nam HBS al vlot een voorsprong. De Kraaien moesten voor rust al de gelijkmaker toestaan en kregen na de thee een tweede tegentreffer te verwerken. Door de nederlaag bezet HBS nu een negende positie.

Tekst: Roland van der Linden        |     Foto’s: Fred Reuling

Op Sportpark Creayenhout gingen de Haagse handen al snel de lucht in. Tjeerd Westdijk speelde fraai Mathijs Harthoorn aan, die de bal voorgaf. Julian Klooster kon voor het doel de bal enigszins fortuinlijk binnen werken: 1-0. HBS leed daarna veel balverlies, maar dit leverde Be Quick niet veel grote kansen op. Ian Baggerman voorkwam een doelpunt van de Groningers door op het juiste moment een voet tegen de bal te zetten. Ook HBS zag kansen verloren gaan. Sieb Verheul kon Westdijk niet bereiken en Mink Hueting verzuimde vrij voor de doelman af te ronden.

Met een half uur op de klok viel de gelijkmaker. Kyron van der Kaap passeerde doelman Silver Wartna. Vlak voor rust had HBS nog een grote kans op de 2-1, maar de bal van Mathijs Harthoorn belandde op de lat, waardoor de ruststand 1-1 bleef.

In de 63e minuut nam Be Quick 1887 op voorsprong. Een voorzet van Kyron van der Kaap werd succesvol afgerond door Wilko van der Kooi: 1-2. HBS zette nog druk, maar kon de gelijkmaker niet meer produceren. Een kopbal van Ian Baggerman werd door de Groningse doelman Bakker gered en ook een schot van Niels van Pelt stuitte op de doelman.