Oefenvoetbal: FC Skillz pakte nipte winst bij VUC

|

Aan het Kleine Loo speelde zondag eersteklasser VUC een oefenduel tegen het in de zaterdag derde klasse uitkomende FC Skillz. De bezoekers gingen er met een nipte 2-3 overwinning vandoor.

VUC scoorde de 1-0. FC Skillz antwoordde daarop met de 1-1 vanuit een vrije trap van een met of twintig van Murat Asig (foto). Hij liet de bal vanaf rechts diagonaal in de linker kruising belanden. Hierna kwam VUC wederom op voorsprong vanuit een penalty (2-1).

Weer had FC Skillz het antwoord klaar. Een dieptepass van achteruit kwam bij Djurandy Swedo, die het overzicht bewaarde en de bal breed legde op Aimen Said, die vervolgens de 2-2 voor zijn rekening nam.

Overwicht

In de tweede helft was FC Skillz de betere ploeg en trok het spel naar zich toe. In de 70e minuut speelde Levi Marengo spits Edmond Bennet, normaliter uitkomend in de Onder 18 van FC Skillz, vrij met een splijtende pas. Bennet haalde zonder na te denken uit en plaatse de bal in de rechterhoek: 2-3. De doelpunten van VUC kwamen van Giovanni Linnenbank en Manu Richardson. Gezien het veldspel en het overwicht was FC Skillz de verdiende winnaar.