Oranje Onder 19 geflatteerd onderuit tegen Duitsland

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar speelt ter voorbereiding op de EK-kwalificatie een sterk bezet oefentoernooi in Slowakije. Na de fraaie zege op Portugal en de teleurstellende nederlaag tegen het gastland was Duitsland in het laatste duel de te sterk: 4-1.

ADO Den Haag-jeugddoelman Kilian Nikiema (foto) kwam niet in actie en bleef op de bank zitten. Op basis van de uitslag zou gedacht kunnen worden dat Oranje Onder 19 is weggespeeld door de Duitsers. Wie de wedstrijd heeft gezien en rustig analyseert, weet dat de verhoudingen in het veld dichterbij elkaar lagen. Zo’n wedstrijd was het oefenduel van Onder 19 tegen de Duitse leeftijdsgenoten in de Slowaakse stad Bansha Bistrica. Coach Bert Konterman: ,,Ik heb de beelden van onze analisten  teruggekeken. We hebben negen goede kansen gecreëerd en de Duitsers een stuk of acht. Dan weet je waar het verschil zit.”

EK 2022 Onder 19 in Slowakije

Onder 19 werkt toe naar de eerste kwalificatieronde voor het EK 2022. De ploeg is ingedeeld bij Israël, Cyprus en Moldavië. De wedstrijden staan – op dit moment – voor november 2021 op het programma en worden gespeeld in Israël. In de eerste ronde van de EK-kwalificatie spelen er 52 landen in 13 groepen. De nummers één en twee plaatsen zich, evenals de beste nummer drie gemeten over alle groepen, voor de finaleronde van de EK-kwalificatie, de zogenoemde Eliteronde. In de Eliteronde stroomt Portugal in en spelen er 28 landen om zeven startbewijzen voor het EK 2022.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder