O21: Almere City 021 neemt na winst op ADO Den Haag koppositie over

|||||||||

In de competitie voor elftallen onder de 21 werd de wedstrijd gespeeld tussen de nummer één ADO en nummer twee Almere City. Zeker in de beginfase en de tweede helft was Almere City de betere ploeg. De beslissing viel pas in de 81e minuut en de eindstand werd zelfs in blessuretijd nog 0-2 voor het bezoekende Almere City.

Tekst: John Carlier              |       Foto’s: Alex Pronk

In de beginfase bleek al snel dat ADO Den Haag het lastig zou krijgen tegen een goed combinerend Almere City. Al in de derde minuut schoot Riley Reemnet van Almere City van ver buiten het strafschopgebied, waarbij hij waarschijnlijk constateerde dat doelman Hugo Wentges te ver voor zijn doel stond. Met een uiterste poging kon de bal nog net tot hoekschop worden verwerkt. Deze leverde niets op, maar in de achtste minuut was het weer Riley Reemnet die een poging deed tot scoren. Dit keer ging de bal net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Door deze stormloop kon ADO Den Haag niet goed in haar spel komen en moest dus toezien dat er in de dertiende minuut weer een scoringsmogelijkheid was voor Tijmen Wildeboer. Almere City kon echter weer niet juichen, want Hugo Wentges wist met een uiterste krachtsinspanning nog net met de vuist de bal tot hoekschop te verwerken.

Vanuit deze beginfase bleek wel duidelijk, dat ADO Den Haag het erg moeilijk zou krijgen. De eerste Haagse mogelijkheid kwam pas in de 25e minuut. Wel kwamen de gastheren wat onder de druk uit, maar Almere City bleef toch de betere ploeg. Ondanks dit gegeven had ADO Den Haag nog wel twee kleine mogelijkheden waarbij doelman Magdiel Agyei Adomako liet zien dat hij talent heeft. Een schot van Fabian Shahaj van ver buiten het strafschopgebied wist hij op voortreffelijke wijze tot hoekschop te verwerken. Hierna was het kruit van ADO Den Haag verschoten en nam Almere City weer het initiatief. Het forceerde twee hoekschoppen, waarbij Esra Hoogenboom met een keihard schot nog het uiterste van de Haagse doelman vroeg.

In de slotfase van de eerste helft ging een kopbal van Jesse Reinders van ADO Den Haag net over de lat, waardoor de ruststand 0-0 op het scorebord aanwees.

Beide teams begonnen de tweede helft met twee wissels. Het was weer Almere City dat liet zien geen genoegen te nemen met deze 0-0. Al na twee minuten had de opvallend goed spelende Riley Reemnet al een mogelijkheid, maar zijn schot ging net naast. Vanaf dit moment bleef Almere City het initiatief houden, waardoor ADO Den Haag het erg moeilijk kreeg. Dit bleek wel uit de twee gele kaarten die Finn Dicke en Fabian Shahaj kregen in de 50e en 55e minuut. Na een uur spelen weer een mogelijkheid voor Almere City, maar dit keer stond de doelman Wentges op de goede plaats. ADO Den Haag kon geen vat op het spel van Almere City krijgen en raakte enigszins gefrustreerd, waardoor Nick Broekhuizen tegen de derde gele kaart opliep.

Het was zeker wachten op het moment dat Almere City zou scoren. Het mocht in de 71e minuut weer een hoekschop nemen, waarbij Joshua Zimmerman een niet te missen kans kreeg, maar zijn schot ging hoog over. Hierna was het weer Zimmerman, die een mogelijkheid kreeg en alleen voor de doelman kwam, maar de scheidsrechter had hands geconstateerd en ging de kans voorbij.

Met nog tien minuten te spelen leek het erop dat het duel op een gelijkspel afging, maar via een verre trap van Esra Hoogenboom vanuit eigen speelhelft kwam de bal bij Tijmen Wildeboer die met een voorzet Layee Kromah bereikte. Kromah gaf de bal door aan de vrijstaande Joshua Zimmerman en met een niet te missen kans gaf hij doelman Wentges het nakijken. Een verdiende 0-1 voorsprong.

Na dit doelpunt sloeg een beetje de vlam in de pan. Twee gele kaarten voor, onbegrijpelijk, de spelers van Almere City en een gele kaart voor trainer Rick Hoogendorp van ADO Den Haag. Hiermee was de soep nog niet op, want nadat Almere City via de snelle Tijmen Wildeboer in blessuretijd de 0-2 scoorde kreeg Jesse Reinders van ADO Den Haag na een grove overtreding direct de rode kaart. Op basis van deze overwinning neemt Almere City de koppositie van ADO Den Haag over.

Na een wel verdiende overwinning mocht Almere City na afloop een klein feestje bouwen op het veld en moest ADO Den Haag de wonden likken.