Zondag 2D: Laakkwartier pakt punt in slotfase tegen Full Speed

||||||||||||

In een doelpuntrijk duel stelde Laakkwartier een punt veilig in de slotminuut. Veel schoot de Haagse formatie op de ranglijst niet op met het ene punt. Laakkwartier staat op een voorlaatste plaats. Full Speed miste door het puntverlies een kans om op de tweede plaats te komen.

Tekst & Foto’s: Sander de Hollander

Meteen vanaf de aftrap zocht Laakkwartier de aanval. Een schot van Hamza Boukhari werd via de voet van doelman Reinder Pul tot hoekschop gedegradeerd. Zes minuten later kon Pul eerst met de vingertoppen een schot van Karam Boukhari stuiten. De daaropvolgende hoekschop van Boukhari werd met de vuisten gekeerd.

In de veertiende minuut kon Messut Hyur na een combinatie met Abdessamad Amakran doorgaan op het doel en Pul passeren: 1-0. De vreugde was van korte duur. Een minuut later kon Donny van Oijen uit een hoekschop van de rechterkant scoren. Kansen daarna over en weer. Messut Hyur schoot ruim over het doel heen. Hierna was het de beurt aan Full Speed, maar ook dit leverde geen doelpunt op. Donny van Oijen zag zijn schot in handen van Alessandro Veugelers belanden.

Ook Rida Aarab zag een kopbal ver het doel heen gaan. Lesley Dijksman had pech, dat zijn bal via de binnenkant van de paal terug in het veld kwam en vervolgens schoot Dijkman tegen de lat. Vlak voor rust was het dan toch raak voor Full Speed. Donny van Oijen schoot de bal van links diagonaal via de binnenkant van de paal binnen: 1-2.

Na rust kregen Karam Boukhari twee kansen om te scoren, maar de gelijkmaker bleef uit. Full Speed-speler Joey Donkers speelde in de vijftigste minuut tekort terug op zijn doelman. Karam Boukhari kon onderscheppen maar Donkers herstelde zijn fout. Drie minuten later bereikte Hamza Boukhari uit een tegenstoot de achterlijn en kon vervolgens scoren: 2-2.

Halverwege de tweede helft nam Full Speed opnieuw de leiding. Een inzet van Lesley Dijksman ging richting de linkerpaal. Souhail el Bojaddaini stapte over de bal heen en Joey Donkers kon de 2-3 inschieten. Laakkwartier zette daarna aan voor de gelijkmaker. Pas vlak voor tijd werd Laakkwartier beloond en kwam de 3-3 op het bord. Uit de een combinatie met zijn broer Karam kon Hamza Boukhari scoren.