Zondag 3A: ODB met gemak langs HWD, Stompwijk’92 klopt SEP

Voorschoten’97 zette haar goede reeks voor. Nu werd in Loosduinen gewonnen van sv Madestein. ODB lijkt de weg omhoog definitief gevonden te hebben na de forse zege op HWD. Stompwijk’92 speelde een spannend duel tegen SEP, maar kwam wel als winnaar uit de strijd.

Voorschoten’97 is voorlopig niet te stuiten door de tegenstanders. De groengele formatie wint haar duels niet met groot verschil, maar boekte tegen sv Madestein haar vierde overwinning op rij. Roy Elligens zorgde voor de Voorschotense openingstreffer. Na de gelijkmaker van sv Madestein zorgden Jordy van der Wijngaard voor een 1-2 voorsprong. Rick van der Maas plaatste uit een vrije trap de 1-3 eindstand op het bord.

Monsterzege

ODB leverde een prima prestatie met een monsterzege op hekkensluiter HWD. De mannen van trainer Martin Abbenhuis versloegen vorige week SVH met 0-3. Nu moest HWD er aan de Albardastraat met 8-1 aan geloven. Romano Charité was met drie treffers goed op schot. Ook Wesley Hoogendoorn (2x), Tim Vreeswijk, Giovanni Koedink en Quinten van Zweden werden genoteerd als doelpuntenmaker.

Taurus deed zeer goede zaken in het uitduel bij Sporting Leiden. De formatie van trainer Julian Tan boekte een 2-3 overwinning en klom dankzij deze overwinning naar de middenmoot. Milan van Roessel scoorde zelf uit een vrije trap het tweede Delftse doelpunt en was de aangever bij de treffers van Tijmen Smith en Noah le Mair.

Kopbal

Stompwijk’92 bleef op Sportpark De Meerhorst net aan de goede kant van de score tegen SEP. De thuisploeg bereikte de rust met een 1-0 voorsprong. Faycal Chaibou bediende Nick Ammerlaan die goed afrondde. Vlak na de hervatting viel de 2-0 uit een rake kopbal van Rico Westdorp. Met bijna zestig minuten op de klok kwam SEP terug in het duel door een doelpunt van Marco van Blitterswijk. Met een schitterend doelpunt leek Nick Ammerlaan het duel vroegtijdig te beslissen. Weer was Faycal Chaibou de aangever. SEP maakte het nog spannend toen Kelvin Franken de 3-2 aantekende, maar daar bleef het bij.

Probleem

Trainer Huib van Oosterom Soede (foto) werd bij SVH met een probleem geconfronteerd toen twee basisspelers niet kwamen opdraven voor de wedstrijd tegen DHL en de doelman met een gekneusde vinger in de warming-up uitviel. Met nog twee in de haast opgetrommelde spelers van het tweede werd het uitduel aangevangen. SVH zette meteen hoge druk en speelde goed als collectief. Dit leverde al binnen tien minuten een doelpunt op. Uit een afgeslagen hoekschop schoot Wesley Schouten de 0-1 in de kruising. Halverwege de eerste helft kwam het sterkere DHL op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Dennis Hofstede scoorde Saviel Groenhart in de korte hoek: 1-1. DHL kon voor rust het net niet meer vinden. In de tweede helft tapte DHL uit een ander vaatje en speelde van achteruit veelal de lange bal op Kevin Kanu die ook assistent-trainer is. In de stand kwam geen verandering meer: 1-1.