Zaterdag 2C: Te Werve pakt drie belangrijke punten tegen Van Nispen

|||||||||

Te Werve tegen Van Nispen, een wedstrijd van twee teams uit de onderste regionen, leverde een winst op voor Te Werve. Op basis van het doelsaldo van beide teams was waarschijnlijk te verwachten dat er weinig gescoord zou worden. Uiteindelijk werd het 2-0 voor Te Werve.

Tekst: John Carlier        |      Foto’s: Alex Pronk

Een wedstrijd met veel regen en verlichting aan zorgde mede als gevolg van geen publiek voor weinig sfeer. Tot aan de zestiende minuut was het elkaars mogelijkheden aftasten en een gelijk opgaande wedstrijd. Na deze fase was het Te Werve, dat de eerste mogelijkheid kreeg. Het was aan doelman Sven van Hensbergen te danken dat er niet werd gescoord. Van Nispen liet zich direct hierna ook gelden via een mogelijkheid voor Jeffrey van der Geest. Hij kon alleen op de doelman afgaan, maar zag geen kans hem te passeren. Zijn schot ging naast.

Degradatieduel

Na deze twee mogelijkheden werd het een echt degradatieduel, waarbij de teams niet voor elkaar onderdeden. Aan beide kanten werden kansen gecreëerd, maar kwamen beide teams kwamen niet tot scoren. Een tegenvaller in deze fase was dat Dennis Boateng na een blessurebehandeling gewisseld moest worden voor Mohamed Afellah. In de twintigste minuut leek het erop dat Van Nispen zou gaan scoren. Weer zorgde Jeffrey van der Geest voor gevaar, maar zijn schot ging net over.

Doordat beide teams wat meer power in de strijd gooiden, moest de goed leidende scheidsrechter Ernstjan van der Perk even optreden. Hij gaf Aymane Achnak en Sven de Ridder een waarschuwing. Tot aan de rust was de vraag wie het eerst zou scoren. Hakan Yildrim van Te Werve probeerde het van grote afstand, omdat hij de doelman ver voor zijn doel zag staan. De bal ging wel over de sluitpost, maar ook over de lat. Direct hierna dwong Desire Ruhindwa van Te Werve de doelman om zijn schot tot hoekschop te verwerken. Het was uitstel van executie, want in de 34e minuut was het wel raak voor Te Werve. Vanuit een hoekschop kwam de bal via een aantal verdedigers bij Hakan Yildrim en die liet volkomen vrijstaand deze kans niet aan zich voorbijgaan. Hij kopte de 1-0 binnen buiten bereik van de doelman.

Na dit doelpunt moest weer een geblesseerde speler het veld verlaten. Cody Zonneveld kwam in het veld voor Dick Verhoeven. Tot aan het rustsignaal bleef ondanks kansen voor Van Nispen de 1-0 op het scorebord staan. Wel kreeg Mohamed el Boubsi van Te Werve nog een gele kaart. Ondanks het feit dat er veel op het spel stond was het een sportieve eerste helft.

Zichtbaar

Bij aanvang van de tweede helft werd direct zichtbaar dat Van Nispen geen genoegen nam met deze achterstand en trok onmiddellijk ten aanval. Jordy Manuputty kwam de 49e minuut alleen voor goalie Jay Veerman, maar zag geen kans om hem te passeren. Zijn schot ging net naast. Ondanks die goede bedoelingen van Van Nispen was het toch Te Werve dat in de 51e minuut via invaller Samuel Matheus de 2-0 op het scorebord kon zetten, maar door een fantastische redding van Sven van Hensbergen werd dit voorkomen.

Aanvallend bleef Van Nispen in de tweede helft beter spelen. Maar het kon de kansen, zeker een kopbal van Wouter Kok net over de lat, niet benutten en moest toch toezien dat Te Werve bij enkele counters diverse keren gevaarlijk werd. Ook invaller Mohamed Afellah moest het veld geblesseerd verlaten. Fasysal Amaziane was zijn vervanger.

Van Nispen bleef tot aan het einde goed strijden voor de gelijkmaker, maar de verdediging en de doelman van Te Werve hielden goed stand. Ondanks deze strijdwijze was het toch weer Te Werve dat een prachtige combinatie opzette tussen Desire Ruhindwa, Aymane Achnak en invaller Faysal Amaziane, waarbij de laatstgenoemde recht in de handen van de doelman kopte.

Voor het moment dat Te Werve de genadeklap uitdeelde voor 2-0, had Van Nispen nog een 100% kans via Jordy Manuputty om de gelijkmaker te scoren, maar vanuit een hoekschop kopte hij net naast de voor zijn ploeg verkeerde kant van de paal. Zelfs Bob Annegarn had nog een mogelijkheid en kwam alleen voor de doelman, maar weer voorkwam hij de gelijkmaker.

Beslissing

In de 84e minuut viel de beslissing. Met een prachtige schijnbeweging zette Brahim Saidi de doelman op het verkeerde been en kon híj de bal in een leeg doel plaatsen. Misschien een geflatteerde stand , want 1-1 was op basis van de kansen voor Van Nispen een terechte stand geweest.

Dankzij de drie punten klom Te Werve een aantal plaatsen op de ranglijst, maar dat geeft een vertekend beeld als gevolg van wedstrijden die in de onderste regionen niet doorgingen en nog gespeeld moeten worden.