ADO Den Haag Vrouwen toont karakter en komt sterk terug

|||||||||||||||||||||||||||||||

ADO Den Haag Vrouwen toonde zondag over karakter te beschikken door uit tegen koploper FC Twente een 4-2 achterstand nog weg te werken en een punt mee naar huis te nemen: 4-4. En zo werd het net als in de thuiswedstrijd een gelijkspel.

Tekst: Ton Beije            |         Foto’s: Eric de Wit

Trainer Sjaak Polak moest noodgedwongen door blessures de nodige mutaties aanbrengen in zijn ploeg. De start van de ADO Den Haag vrouwen was ook niet hoopvol, want al na acht minuten spelen keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan. Fenna Kalma wist Barbara Lorsheyd, die afgelopen maandag haar debuut in Oranje maakte, te passeren. Even later was Lorsheyd wel winnaar in een duel met Kayleigh van Dooren.

Daarna kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en kwam na een kwartier op gelijke hoogte. Uit een hoekschop probeerde de meegekomen Gwyneth Hendriks het met een schot op het Twentse doel. Via de kluts kwam de bal via Jannette van Belen bij Jolina Amani terecht, die niet faalde en de 1-1 op het bord zette. En ADO Den Haag Vrouwen ging door. Nog binnen het half uur bemachtigde Liz Rijsbergen na een zwakke trap van keepster Daphne van Domselaar en tekende voor de 1-2. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg echter weer langszij. Ella Peddemors gaf met een schot van afstand Barbara Lorsheyd het nakijken: 2-2.

ADO Den Haag begon met veel vertrouwen aan het tweede bedrijf, maar had pech dat Van Belen op aangeven van Kirsten van de Westeringh de bal net over het Twentse doel kopte. In een tijdsbestek van drie minuten boog FC Twente de 2-2 stand om ineen 4-2 voorsprong. Van Dooren en Kalma scoorden de treffers voor de thuisploeg. Velen dachten dat het de genadeklap was voor de ploeg van Sjaak Polak. Vlak voordat het Haagse Kwartiertje zou beginnen kwam de ploeg terug in de wedstrijd, doordat Kayra Nelemans de bal uit een vrije trap langs keepster Daphne van Domselaar knalde: 3-2.

En daarmee was de opleving van ADO Den Haag Vrouwen nog niet voorbij. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist Kirsten van de Westeringh met een subtiele pass Liz Rijsbergen te bereiken, die de Haagse ploeg alsnog een punt bezorgde: 4-4. Een (Sinterklaas)cadeau, dat de Haagse vrouwen met veel plezier mee terugnamen in de bus richting Cars Jeans Stadion.