GDA positief terug van trainingskamp op Gran Canaria (deel 3)

|||||||||||

GDA is inmiddels teruggekeerd van een geslaagd trainingskamp op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria. Een verslag van de laatste dagen van het trainingskamp.

Foto’s: Wil aan de Wiel

Maandag 10 januari

In de ochtend vond de derde en laatste training plaats op het hoofdveld van het Campo de Futball in Maspalomas. Hoofdtrainer Ronald Paats vertelde vooraf dat hij het niet al te zwaar had gemaakt, omdat er deze week al bovengemiddeld veel arbeid was verricht.

Na de gebruikelijke warming-up had Paats een spelvorm ingepast en later een positiespel. Ideaal dat in Spanje gewoon getraind kan worden met de volledige selectie. De training werd afgesloten met een partij van jong tegen oud. Doordat eerder deze week tijdens de strandtraining oud van jong had gewonnen, was de stand 1-0 in het voordeel van oud. Dit keer waren de oudjes niet opgewassen tegen het jeugdige team. De wedstrijd eindigde in een doelpuntrijke 4-3 en met een 1-1 tussenstand in de partij moesten er penalty’s aan te pas komen die door jong ruimschoots met 5-2 werd gewonnen.

Tijdens de lunch, waarbij velen een plek hadden gevonden op het terras van het restaurant, werd de kaart nog maar eens geraadpleegd en zaten er weer veel aan een hot-stone.

Tot 16.00 uur genoot de selectie van een paar vrije uurtjes, waarna op het verharde veld van het hotel Eugenia Victoria nog één keer met elkaar de strijd werd aangegaan in het voetvolley. Nadat Bonny van Gaalen alle scores bij elkaar had geschraapt, stapte het team van Nick Selier, Tim aan de Wiel, Sander van der Ende en Rodney Haijes als winnaars van het veld. Meteen er achteraan was de prijsuitreiking van het voetgolftoernooi waar in de duinen van Maspalomas over tien holes het team met Tim aan de Wiel, Michael van Zwam en Joshua van de Wetering in de minste schoten (55) rondging. De avond werd ingeruimd voor vertier en de meesten zochten en vonden dat buiten het hotel.

Dinsdag 11 januari

Om elf uur moesten de kamers leeg opgeleverd worden en om half twee stond de bus voor de deur om het gezelschap van GDA naar Las Palmas Airport te brengen. Dus iedereen kon nog van een paar uurtjes ochtendzon genieten. Op de luchthaven verliep alles vlotjes mede door de papierwinkel (COVID-formulieren) die van tevoren waren ingevuld. Precies om 21.40 uur taxiede het vliegtuig over de polderbaan van Schiphol richting de gate. Nadat de koffers in de touringcar van Nooteboom Tours waren geladen ging het richting Madestein. Er was een einde gekomen aan een fantastisch trainingskamp, helaas eindigde het weekje weg zeer positief, want de volgende dag bij de thuistest bleken een flink aantal spelers en begeleiding een positieve uitslag van de thuistest te hebben. Heel raar want op een enkeling na had niemand echte klachten, maar goed toch iedereen testen en de volgende dag gingen de positieven naar de GGD teststraat, waardoor er nu een aantal thuis in quarantaine zit. Al met al heeft de GDA-selectie het trainingskamp dus dubbel positief afgesloten. De week was prima met temperaturen rond de 24-25 graden en met vier trainingen is er duidelijk een tweede stap gezet in het seizoen. Te hopen is dat de persconferentie van Rutten en Kuipers meevalt en de bal weer mag gaan rollen, de spelers en trainers zijn er klaar voor en hopen de toeschouwers weer langs de lijn te mogen begroeten.

© Haaglanden Voetbal

Trip en artikel mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

Lees verder